Онлайн-трансляція прес-конференції Януковича

Сьогодні, 25 листопада, у Святошинському суді Києва в режимі відеоконференції повинен був відбутися допит Віктора Януковича в справі 5 колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут".


Колишніх співробітників "Беркута" Олександра Маринченко, Сергія Тамтуру і Олега Янішевського підозрюють у розстрілі 48 учасників Евромайдана на вул. Інститутській в Києві 20 лютого 2014 р. Справу було об'єднано зі справою екс-беркутівців Павла Аброськіна і Сергія Зінченка. Слідчі встановили причетність спецроти київського "Беркута" до розстрілів 48 протестувальників і заподіяння вогнепальних поранень 80 протестувальників 20 лютого 2014 р. на вул. Інститутській. За результатами розслідування повідомлено про підозру 25 співробітникам цієї спецроти і керівного складу полку "Беркут" у причетності до цих подій, з них 20 оголошені в розшук та 5 знаходяться під вартою.

Новини за темою: Янукович хотів виступити на суді: Що сказав президент-утікач

Засідання суду було заплановано на 13:00. Суд відкрився, однак обвинувачених не доставили. Лук'янівське СІЗО, де вони міститися пікетували члени ПС та об'єднання "Вільні люди". Протестуючі біля будівлі ізолятора припускають, що "беркутівців" можуть відпустити відразу після засідання, де Янукович повинен був виступити свідком. У результаті суд перенесли на найближчий понеділок. Як будуть вести себе пікетники, вони й самі не знають, але виступають категорично проти того, щоб свідчення Януковича какимс яким чином могли вплинути на розгляд у справі "Беркута".

Після закриття седняшнего засідання,Янукович зробив невелику заяву пресі і збирається ввечері дати прес-конференцію в Ростові-на-Дону."Ми з вами давно не зустрічалися, і я не хочу коментувати з точки зору закону, що сьогодні сталося", - сказав Янукович, анонсуючи прес-конференцію.


Онлайн-трансляція прес-конференції Януковича Онлайн-трансляція прес-конференції Януковича Reviewed by Василь Іваночко on 21:18:00 Rating: 5