ЄК допоможе модернізувати газопроводи України

Влада в Києві може розраховувати на підтримку в газових справах з боку Євросоюзу, стверджує Марош Шефчович.

Єврокомісія підтримуватиме Україну, щоб газ і далі транспортувався через її територію до Європи. Про це заявив віце-президент ЄК з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович після дводенного саміту президентів Вишеградської групи (Польща, Словаччина, Чехія та Угорщина) в Польщі.



Він наголосив, що влада в Києві може розраховувати на підтримку в газових справах з боку Євросоюзу.

"Солідарність з Україною є. Ми хочемо, щоб і далі, після 2019 року, газ через цю країну транспортувався на Захід. Президенти, зокрема, цікавилися, як ми можемо допомогти в модернізації цих газопроводів. Ми можемо залучити кошти Світового банку, міжнародних фінансових установ і Європейської комісії", - цитує Марош Шефчович Польське радіо.

Віце-президент ЄК додав, що Європа може допомогти в управлінні транзитом газу через Україну, оскільки в багатьох країнах Євросоюзу є досвідчені фірми.

Як повідомляв Кореспондент.net, Польща має намір до кінця 2019 року розширити газове сполучення з Україною, що дасть можливість збільшити обсяги транспортування газу практично в чотири рази.


Джерело

ЄК допоможе модернізувати газопроводи України ЄК допоможе модернізувати газопроводи України Reviewed by Saha Garasimovich on 17:23:00 Rating: 5