Хрін від кашлю - народні рецепти(видео)

Проблема кашлю майже кожній людині знайома і завжди хочеться знайти саме той метод, який швидко допоможе впоратися з недугою і буде не дуже дорогим. Такі способи лікування є тільки в народній медицині. Так, можна знайти дуже багато рецептів, які спрямовані не тільки на збільшення самого симптому, а й на лікування його причини.
У даній статті ми поговоримо про те, як можна використовувати хрін для лікування кашлю. Так, той самий хрін, який росте майже на кожному городі у наших бабусь.

Корисні властивості для лікування
Напевно, мало хто знав, що від кашлю можна позбутися за допомогою хреню. Але це дійсно так. Ще з давніх часів його натирали на терці, підігрівали і дихали парою. Такий простий метод допомагав майже за тиждень позбутися сухого і мокрого простудного кашлю. Ще просто дихаючи паром можна вилікувати нежить і навіть гайморит. Але для цього потрібно трохи більше часу і старанної роботи. Вся народна медицина вимагає терпіння і головне - регулярності. Тобто потрібно всі процедури робити регулярно і відповідально, додаючи всі необхідні інгредієнти.

Використовуючи хрін можна лікувати такі захворювання: синусит, ГРЗ, грип, біль у грудях, викликані сильним кашлем при застуді, можна легко позбутися від непотрібної слизу в легенях, так як хрін діє муколітичними і ефективно виводить мокроту. Хрін добре лікує бронхіт, хронічний нежить і гайморит, астму та інші захворювання. Головне знати всі рецепти і правильно приймати ліки. Тоді можна позбутися багатьох захворювань легко і просто, а головне, недорого.

народні рецепти

Найпростіший рецепт від кашлю полягає в тому, щоб зварити картоплю і натертий хрін і робити з такого відвару інгаляції. Такі процедури можна робити і дітям, оскільки вони абсолютно безпечні. Крім цього, натертий хрін можна наполягати в склянці гарячої води і після повного охолодження процідити. Отриманою сумішшю можна полоскати горло при сильних болях. Ще можна такий настій приймати по чайній ложці тричі на день. Можна удобрити медом, щоб було приємніше пити.

Ефективно допомагає від кашлю сік хрону, моркви та редьки. Для цього потрібно змішати всі інгредієнти в тертому вигляді в рівних кількостях. Сік пити у свіжому вигляді невеликими порціями. В середньому для дорослої людини на день цілком достатньо однієї склянки. Такий сік можна пити з медом, особливо смачно такий напій буде для дітей. Хрін мало віддає гіркотою, тому не здасться огидним.

Для того щоб вилікувати синусит потрібно використовувати корінь хрону теж в тертому вигляді. До отриманого соку додати трохи крапель лимонного соку. Повинна вийти досить густа суміш. Це засіб приймають по чайній ложці кілька разів на день бажано до їди. Повинно з'являтися сльозотеча і невелике печіння. Це необхідно для того, щоб якомога більше з гайморових пазух відходила слиз. Чим більше і частіше висмарківаться, тим швидше буде наступати одужання. Як правило, при синуситі гайморові пазухи забиті і в деяких випадках спостерігається навіть біль. Саме тому більшу кількість відходження слизу провокує якнайшвидше одужання.

Щоб вилікувати астму потрібно теж натерти приблизно 150 грамів хрону і додати вичавлений сік з одного лимона. Ретельно все перемішати і приймати один раз на день натщесерце вранці по одній столовій ложці. Такий засіб виключно для дорослих, тому дітям краще не давати.
Щоб просто запобігти розвитку захворювання після переохолодження можна зробити хреново коржик перед сном. Для цього теж натирається на терку хрін і отриману масу загортають у марлевий відріз. Можна використовувати хустинку або будь-яку іншу тканину. Коржик кладуть на грудну клітку, можна на лопатки або навіть суглоби ніг. Коржик тримати до тих пір, поки не перестане піч. Добре прогріває ефект не дає організму розслабитися і йде самостійна боротьба з застудою. Цей спосіб лікування добре підійде не тільки дорослим, але й дітям. 

Ось такі прості рецепти допомагають ефективно боротися із захворюваннями. Вони недорогі і практично не вимагають ніяких зусиль. І що найголовніше - майже не мають жодних протипоказань. Будьте здорові!

Джерело
Хрін від кашлю - народні рецепти(видео) Хрін від кашлю - народні рецепти(видео) Reviewed by Saha Garasimovich on 17:33:00 Rating: 5