Паролі в небезпеці: які помилки найчастіше допускають користувачі


87% людей у віці від 18 до 31 року зізнаються, що часто використовують одні і ті ж паролі на різних ресурсах і в різних облікових записах. Такі дані були виявлені в ході недавно проведеного дослідження компанії Keeper. Повідомляє INVADERS з посиланням на psm7.com

Метою дослідження, в якому взяли участь 1 тис респондентів, було виявити кількість людей, які використовують однакові паролі для різних акаунтів і діляться своїми паролями з іншими людьми, включаючи колег, членів сім’ї та близьких друзів.

Що стосується користувачів старше 31 року, то, згідно з дослідженням, 81% з них використовують однакові паролі для ряду облікових записів, 29% – діляться своїми паролями з декількома довіреними людьми, а 64% цього не роблять.

До того ж, для запам’ятовування паролів три з чотирьох респондентів покладаються на свою пам’ять або на записи. Так, 33% респондентів повідомили, що стикалися з проблемами при доступі до облікових записів через неможливість згадати точний пароль.

10% опитаних зізналися, що змінюють паролі при кожному вході в акаунт. Це досить корисна тактика з точки зору безпеки, але вона забирає багато часу.

Паролі в небезпеці: які помилки найчастіше допускають користувачі Паролі в небезпеці: які помилки найчастіше допускають користувачі Reviewed by Ivan on 09:01:00 Rating: 5