Платежі в інтернеті: як перевірити сайт на пастки (інфографіка)


В уанеті зростає кількість випадків шахрайства. Злочинці підробляють популярні веб-сайти (наприклад, для поповнення мобільного) та виманюють у користувачів реквізити їх платіжних карт. Повідомляє INVADERS з посиланням на psm7.com

В результаті обіцяні послуги не надаються, а дані карти зберігаються у шахраїв. Тільки за 2016 рік кількість зафіксованих в Україні злочинних сайтів зросла в 4,5 рази – з 38 до 174.

Найчастіше шахраї використовують «фейкові» сайти для поповнення мобільного рахунку (35%), переказу грошей з картки на картку (10%) і ресурси, які нібито надають обидві ці послуги (16%). Ще 27% – це сайти-підробки під Portmone, 11% – шахрайські ресурси, які маскуються під офіційні web-сторінки інших платіжних сервісів.

В більшості фішингові сайти існують тільки кілька тижнів, в деяких випадках – всього кілька днів. Однак за цей час шахраї встигають зловити «на гачок» чималу кількість необачних власників карт. Всього за кілька днів роботи один такий ресурс виманює дані 800- 2500 карт громадян.

В рамках Національної програми сприяння безпеці електронних платежів і карткових розрахунків Safe Card експертами Української міжбанківської Асоціації членів платіжних систем ЕМА створена інфографіка для громадян про те, як розпізнати такі шахрайські веб-ресурси і як діяти в разі усвідомлення, що карткові дані вже потрапили «в руки »злочинця.


Платежі в інтернеті: як перевірити сайт на пастки (інфографіка) Платежі в інтернеті: як перевірити сайт на пастки (інфографіка) Reviewed by Ivan on 08:59:00 Rating: 5