Як реагує ваше тіло на «телефон перед сном»: варто знати

Що відбувається з вашим тілом, коли перед сном ви сидите в телефоні?


Неспокійний сон. Неуважність. Забудькуватість. Знайоме? Значить, швидше за все, ви сидите в телефоні перед сном. Ця невинна, на перший погляд, розвага може мати негативні наслідки для організму.

Вивчивши  останні наукові дані, лікарі радять подалі класти телефон, збираючись в ліжко.

Телефон – ворог повноцінного сну

Через телефон значно погіршується якість сну, говорить доктор Ден Сігел (Dan Siegel), професор психіатрії Медичної школи Каліфорнійського університету. Вирішили перевірити пошту або соціальні мережі, лежачи в ліжку? Мозок отримав сигнал: “Не спати, час лягати ще не настав!”.

Блакитнувате світіння екрану пригнічує вироблення мелатоніну – гормону, що відповідає за сон. Тому, коли ми лежимо з телефоном, здається, що спати ще не хочеться.

Похожее изображение

Як брак сну впливає на організм

Організму необхідно 7-9 годин сну. Якщо ми регулярно не висипаємося, відбувається пошкодження нейронів. В результаті погіршується пам’ять, зменшується здатність до концентрації і вирішення проблем, знижується імунітет, тіло починає швидше старіти. Також недосип веде до того, що в організмі сповільнюється обмін речовин, підвищується апетит. Поступово відбувається набір ваги.

Відкладіть телефон, як мінімум за годину до сну. Нехай ніч пройде спокійно.


Як реагує ваше тіло на «телефон перед сном»: варто знати Як реагує ваше тіло на «телефон перед сном»: варто знати Reviewed by Saha Garasimovich on 11:31:00 Rating: 5