В окремих регіонах України спалахнула чума свиней

У Миколаївській, Луганській, Кіровоградській та Одеській областях зареєстровані спалахи африканської чуми свиней. Фахівці вживають необхідних заходів задля нерозповсюдження хвороби


Як розповіли в прес-службі Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, на Одещині від АЧС загинуло 70 свиней. Сталося це на території села Ярославка – на колишній фермі великої рогатої худоби.

А в селі Прибужжя, Доманівського району Миколаївської області від хвороби загинуло вісім голів свиней. Ще дві тварини загинули в Луганській області. Вони розміщувалися у підсобному господарстві військової частини Збройних сил України № 1060.

Велика кількість худоби померла від АЧС й у Кіровоградській області. Так, у господарстві, що в селі Рівне, зареєстровано загибель 56 свиней. А загалом в приміщенні міститься 140 голів свиней. Спеціалісти працюють над тим, що локалізувати зараження й не допустити збудника африканської чуми.

Раніше, в Полтавській області у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней був оголошений 40-денний карантин.


В окремих регіонах України спалахнула чума свиней В окремих регіонах України спалахнула чума свиней Reviewed by Saha Garasimovich on 12:11:00 Rating: 5