Facebook корисний для здоров'я: Вчені встановили зв'язок між соцмережею і довголіттям

Дослідники з США встановили зв'язок між часом, проведеним людьми на Facebook, і їх здоров'ям і тривалістю життя. Дані дослідження були оприлюднені у журналі PNAS, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.


Доктора ошарашены! Грибок сходит за неделю...

Дослідження фахівців з Каліфорнійського інституту в Сан-Дієго грунтується на аналізі 12 млн профілів на Facebook і їх порівнянні з записами Каліфорнійського департаменту охорони здоров'я. Власники профілів народилися в 1945-1989 роках. З'ясувалося, що помірне використання Facebook асоціюється з найнижчим рівнем смертності, а отримання заявок в друзі корелюється зі зниженням смертності. Надсилання заявок в друзі такого ефекту не дає.

На думку вчених, це свідчить про те, що людині не обов'язково встановлювати соціальні зв'язки через "реальний" світ - спілкування у мережі теж для цього підходить.

Вчені не поспішають заявляти, що Facebook продовжує життя. На їх погляд, можливий і зворотний сценарій: у більш здорових людей більш активне соціальне життя, в тому числі і в інтернеті.



Facebook корисний для здоров'я: Вчені встановили зв'язок між соцмережею і довголіттям Facebook корисний для здоров'я: Вчені встановили зв'язок між соцмережею і довголіттям Reviewed by Saha Garasimovich on 18:07:00 Rating: 5