Вчені назвали шість шкідливих звичок, що ведуть до смерті

Австралійські дослідники озвучили шість шкідливих звичок, які провокують ранню смерть. Підсумки наукової роботи вчені Сіднейського університету оприлюднили в журналі PLoS Medicine.


В основу дослідження ляг шестирічний моніторинг стану 230 тисяч пацієнтів середнього віку. Фахівці виділили шість факторів, які згубно впливають на здоров’я і призводять до передчасної смерті.

Згідно з розрахунками авторів дослідження, в сукупності шкідливі звички в шість разів збільшують ризик ранньої смерті.

Каталізаторами передчасної смерті є:

Куріння (у т. ч. пасивне)
Зловживання алкоголем
Незбалансоване харчування
Відсутність фізичних навантажень
Недолік або надлишок сну
Сидячий спосіб життя
Понад 30% смертей припадає на хвороби, непрямими причинами яких є шкідливі звички з цього списку. Зі слів вчених, це дослідження ще раз показало важливість регулярних походів в спортивний зал. При цьому вони відзначили, що абонемент в спортзал не компенсує шкоду, що наноситься здоров’ю іншими шкідливими звичками.

Повне виключення будь-яких комбінацій перелічених чинників може продовжити життя і зміцнити здоров’я. Закономірність цих слів підтверджується в 96% випадків, сказав автор дослідження Мелоді Дін.


Вчені назвали шість шкідливих звичок, що ведуть до смерті Вчені назвали шість шкідливих звичок, що ведуть до смерті Reviewed by Saha Garasimovich on 11:13:00 Rating: 5