Русь і Московія, слов'яни і татари. Невідома справжня історія нашого минулого.

На деяких картах XVIII століття Русь і Московія - це різні регіони


Ми скористаємося унікальними старовинними виданнями XVIII століття - географічними атласами світу. Один з них присвячений «Принцу Оранжському» і над його створенням працювала ціла група картографів в Лондоні, Берліні та Амстердамі.
Перед нами карта 1755 французькою мовою «4-e Carte de l'Europe divise'e en ses Principaux Etats. 1755 ».

На ній _Русь_ - Russie зображена на місці сучасної України, а на схід і на північ - велика область названа _Московією_ - Moscovie. Місто Москва, до речі, розташоване на кордоні Русі і Московії, так би мовити на кордоні. Район навколо Москви названий Gouvernement de Moscow.

Але це означає, що середньовічна Русь - це спочатку і в основному - південно-західний слов'янський регіон. Тобто, приблизно - сучасна Україна, завойована північно-східними "Монголами - Великими". І прийшли ці «монголи» - якраз з Московії.

Усередині Русі на мапі відзначена область навколо Києва і написано: Gouv-T de Kiowie, тобто «уряд Києва». Отже, Київська область у XVIII столітті ще називалася Русь. Таким чином, українські вчені мають рацію, говорячи про Київську державу як про «Русь» - Київську Русь.

Таким чином, навіть ще в вісімнадцятому столітті деякі географічні карти, складені на Заході, пам'ятали про колишній поділ імперії на дві держави-регіони - Русь і Московію.

На цій же карті, між іншим, південь сучасної України названий Малою Татарією - Petite Tartarie. Всередині Малої Татарії відзначена область «Запорізькі Козаки» - Cosaques Zaporiski. 

На захід від Литви і північніше Польші на березі Балтійського моря в районі Кенігсберга - Konigsberg і Данцига - Dantzick досить велика область позначена як Russe, тобто Русь. Кажуть, що тут малася на увазі Пруссія - Prusse. Але на карті чітко написано Russe. Немає ніяких слідів латинської літери P.

Варто відзначити, що ім'я Русичів у формі Russie Noire проставлено також ще на одному регіоні - на півдні тодішньої Польші - теперішньої західної України близько Lemberg'а - Львова. Таким чином, Руси показані на карті Європи не менше трьох разів у різних регіонах.

Як же називалася Російська імперія на картах XVIII століття?

Згідно традиційної історії, Русь остаточно скинула татаро-монгольське іго в 1480 році при Івані III Васильовичу. Треба думати, звільнившись від ненависних іноземців, нібито, що гнобили країну протягом приблизно 240 років, Русь нарешті полегшено зітхнула і постаралася якнайшвидше забути страшні роки гноблення. У всякому разі - постаралася.
Процес цілком природний. Кожен поневолений народ, звільнившись від кривавого і нещадного іноземного ярма в результаті національно-визвольної війни, радісно відроджує споконвічно національні назви на карті своєї батьківщини.

А що ж ми бачимо на Русі?

Як на Вашу думку називається Російська Імперія в середині XVIII століття? Повторимо ще раз питання - в середині вісімнадцятого! століття.

Виховані у дусі «Романівської» російської історії сучасники, тут же скажуть - Російська Імперія.

Відповідь правильна. На російських картах XVIII століття дійсно написано «Російська Імперія». А чи були у Російській імперії у XVIII столітті інші назви?
Варто замислитися. Сучасні підручники російської історії ні про що таке не розповідають.

Тоді ми розгортаємо карту 1754 «Ie Carte de l'Asie». Через всю величезну територію Російської імперії - аж до Тихого Океану, включаючи Монголію, Далекий Схід і т.д. - йде напис «Emperie Russienne». Але через ту ж величезну територію Росії йде другий напис у три рази більшими літерами: GRANDE TARTARIE, тобто ВЕЛИКА ТАТАРІЯ. А якщо згадати, що слово _велика_ переводилося іноземцями іноді як Мегаліон-Монголія, то і отримуємо Монголо-Татарія. Отже, ще в вісімнадцятому віці Російську імперію іменували також Монголо-Татарією.

Таким чином, тотожність Росія - Монголо-Татарія зображено прямим текстом прямо на карті вісімнадцятого століття.

Як же таке може бути? Адже романівська історія запевняє нас, що «татаро-монгольське іго» на Русі давно зникло - принаймні за 300 років до створення цієї карти. Та невже ж трьохсот років недостатньо, щоб іноземці забули «татаро-монгольську» назву Русі?

Ніяких загадок тут немає. Просто «Монголо»-Татарська Імперія - вона ж Велика Російська Імперія до-Романівської епохи - існувала кілька століть аж до захоплення влади Романовими, тобто аж до початку XVII століття. Після повалення Романовими старої російської царської династії, - яку називали «Ординська династія», - почався політично необхідний для нової династії процес переписування давньоруської історії «на користь Романових».

У ході цього переписування, Романови сотворили політичну казку про «поганих монголо-татар, які у минулі часи поневолили Русь». А старе російське слово «орда» - військо перетворилося під пером послужливих романовських істориків мало не в лайку.

Робилося все це не поспішаючи, обережно, крок за кроком.

Але ім'я знаменитої Великої, тобто «Монгольської» Російсько-Монгольської імперії все-таки ще довго тягнулося над країною. 

Романовим потрібно було немало часу, щоб заштукатурити справжню історію Росії. У Росії це, ймовірно, зроблено порівняно швидко. Але іноземці, як ми бачимо, не відразу відвикли писати на картах стару назва Російської імперії. Довгий час, як ми бачимо, на картах вони писали обі назви - Emperie Russienne і Grande Tartarie.

А потім якось непомітно перестали писати друге. І залишилася лише «Російська Імперія». Так були стерті останні сліди історії Ординської «Монголо-Татарської» династії.

До речі, на території Російської імперії - Grande Tartarie ми бачимо ще багато інших «татарських областей» -
Незалежна Татарія - Tartarie Independante,
Китайська Татарія - Tartarie Chinoise,
Татарія близько Тибету,
Мала Татарія - Крим, південь і схід України.

Північна частина Індії відзначена як «Держава Великих Моголів». Але Моголи - це ті ж «Монголи», тобто великі. Існують свідоцтва середньовічних хроністів, що розповідали, що російська мова була добре відома у багатьох районах Індії. Мабуть, це і була величезна область «Etats du Grand Mogol». Вона включала в себе майже всю Індію - аж до 20-го градуса північної широти.

Цікаво, що в цей час до складу Російської Монголо-Татарії входила Китайська Татарія. Вона захоплювала частину сучасного Китаю, включала «Великий Тібет». 

«Татарська» географічна термінологія зберігалася і на російських картах до XVIII століття. Ось, наприклад, на карті Азії з «першого всесвітнього російського атласу». Називався він так: «Атлас, складений до користі і вживання юнацтва і всіх читачів відомостей та історичних книг», Спб., Акад. Наук, 1737 Р., карта 18, с.48. На карті присутні численні Татарії. А саме, просто татари, потім Татари ВІЛЬНІ, татари КИТАЙСЬКІ, татари РОСІЙСЬКІ. А.В.Постніков, упорядник атласу, відтворюючи цю карту XVIII століття, не втримався від скептичного коментаря: «Очевидно, джерелами карт були іноземні карти невисокої якості на різних мовах».

Що ми можемо з цього прочитаного зрозуміти? А те що на Русь, яка в середні віки в той час знаходилась на території України та частково східної Європи, таки напала Moscovie та інші татари, та в результаті завоювання створили GRANDE TARTARIE, і лише у XVII столітті було використано назву Русь в своєму новому найменуванні Російська Імперія з метою приховування та перекручення історії, що досить успішно і було зроблено. 

Далі буде...


Русь і Московія, слов'яни і татари. Невідома справжня історія нашого минулого. Русь і Московія, слов'яни і татари. Невідома справжня історія нашого минулого. Reviewed by Василь Іваночко on 23:08:00 Rating: 5