Японські фахівці навчилися відновлювати зір

Японії команда вчених зробила неможливе – вона повернула зір пацієнту, який вже давно осліп. Правда, треба відзначити, що цим пацієнтом була мавпа, яка повністю осліпла.


Фахівці з Країни Висхідного Сонця пересадили примату сітківку, яка була штучно вирощена в лабораторних умовах. Сітківку створювали зі стовбурових клітин людини, а трохи пізніше здійснили пересадку внутрішньої оболонки ока піддослідній тварині, яка потерпала від таких недуг, що і багато людей на планеті.

Через кілька тижнів після проведення операції фахівці побачили, що пересаджена сітківка добре прижилася і в організмі пацієнта почали відновлюватися ті процеси, які в подальшому дають шанс на те, що мавпа знову зможе бачити навколишній світ.

Дослідження вчених стосувалися такої недуги, як пігментний ретиніт. Це спадкова, генетична хвороба очей, яка спричиняє значне погіршення зору і часто сліпоту.

Досвід, проведений групою японських фахівців, дає надію багатьом хворим людям. Адже завдяки здійсненню комплексу експериментів і досліджень в майбутньому медик
и зможуть допомогти навіть тим людям, які повністю втратили зір і надію на його відновлення.


Японські фахівці навчилися відновлювати зір Японські фахівці навчилися відновлювати зір Reviewed by Saha Garasimovich on 00:07:00 Rating: 5