У Китаї виявлено новий вид людини

печері на південному заході Китаю вченим вдалося виявити фрагмент кістки, якому приблизно 10-15 тисяч років. Вчені впевнені, що кістка належить предку сучасної людини, раніше не відомому науці.


Як стверджують фахівці, знахідка свідчить про те, що тоді, 10-15 тисяч років тому, поряд з древніми людьми жили і інші люди, які представляли собою зовсім інший вигляд.

Раніше вважалося, що до часу, яким датується кістка, всі види Homo, крім «людини розумної», вимерли. Однак тепер вчені гадають: хто жив пліч-о-пліч з сапієнсами?

З’ясувалося, що знайдена кістка належала людині, вага якої становила 50 кілограмів. За припущеннями вчених, «карлики» могли з’явитися в Китай понад 100 тисяч років тому. Адже, як вважають автори дослідження, південно-західний Китай, завдяки тропічному клімату, був притулком для стародавніх людей. Тому вчені з Китаю та Австралії не сумніваються в тому, що поруч з людиною розумною знаходився ще якийсь тип людей.

Проте слід сказати, що кістка погано збереглася, тому багато експертів не стали робити будь-яких висновків з цього приводу. Тим більше, як вони кажуть, не варто судити тільки по одній кістці.

Тепер авторам дослідження залишається одне – привести додаткові аргументи, щоб змусити інших науковців змінити свої уявлення про походження людини.


У Китаї виявлено новий вид людини У Китаї виявлено новий вид людини Reviewed by Saha Garasimovich on 00:12:00 Rating: 5