Вчені назвали саму дивну мову в світі

Самою дивною мовою в світі є діалект народу пірахан, який мешкає в амазонських джунглях Бразилії. Про це повідомили вчені з Університету Осло в Норвегії.


За словами фахівців, вивчення мови пірахан може зайняти більше десяти років для людини, яка має пам’ять середнього рівня. Основною її складністю є велика кількість зворотів, які в ній використовуються постійно. Примітно, що всі вони мають різну транскрипцію, яку можна передбачити лише інтуїтивно. Не знаючи певних правил діалекту, людина просто не зможе викласти свою думку.

Вивченням мови пірахан займався вчений Рольф Тейль з Норвегії. За його словами, навіть перебування в племені і постійне спілкування з його мешканцями не дало особливих результатів. Примітно, що мова пірахан має велику кількість подібностей з англійською та португальською, однак багато слів у ній мають інший зміст, що ще більше заплутує обивателя. Крім того, у діалекті присутні окремі звуки, які також виконують роль слів.


Вчені назвали саму дивну мову в світі Вчені назвали саму дивну мову в світі Reviewed by Василь Іваночко on 15:54:00 Rating: 5