Найдивніші археологічні знахідки

залишалася однією з найцікавіших наук – не в останню чергу, подяку за це слід віднести Індіану Джонсу. Пошуки істини часом приводять вчених до таких відкриттів, що їх в пору закривати назад.



Сфери з Клерксдорпа

Шахтарі знаходили ці дивні предмети на родовищі пірофілліта: оброблені вручну, перфоровані сфери з металу датовані археологами двома мільярдами років. Вчені до цих пір відкидають можливість того, що ці сфери – не чергова наукова інсинуація, хоча і не можуть навести жодного обґрунтованого доказу природного виникнення дивних предметів.

Венеціанський вампір

Вся Європа боролася з вампірами схваленими зверху методами – кол в груди, й усе. І тільки хлопці з Венеції проявили чудеса кмітливості: вони нейтралізували кровососів, заливаючи їм в щелепи цемент. Жарти жартами, але деякі зі знайдених археологами черепів і справді мали неприродно видовжені зуби, кінчиками вросшими в камінь.

Люди-ящірки

5000 років до нашої ери – ось, скільки існують ці, по-справжньому дивні і страшні зображення людей-ящірок. Вчені не знайшли ніяких доказів того, що подібні племена і справді існували на нашій планеті – але пояснити надмірно деталізовані фігурки ящеролюдей вони теж не можуть.

Карта Пірі-Рейса

Карту датують початком XIV-го століття. Тут, з високою точністю, зображені місця, куди ще ніяк не могли дістатися мореплавці в ту пору. Південна і Північна Америки, Африка і навіть Арктика – що характерно, вкрита густим лісом. Авторство карти приписують відомому мандрівникові Пірі Рейсу, чия історична достовірність не піддається сумніву.

Антикітерський механізм

Це механічний пристрій було піднято з дна моря. Вчені датували артефакт сотим роком до нашої ери. Експериментальним шляхом з’ясовано, що за допомогою механізму стародавні елліни вміли визначати рух всіх планет Сонячної Системи, включаючи ті, які сучасна наука відкрила тільки в XX столітті




Найдивніші археологічні знахідки Найдивніші археологічні знахідки Reviewed by Saha Garasimovich on 17:02:00 Rating: 5