Розкрита таємниця мовчання інопланетян

Астрофізики стверджують: у Всесвіті стільки планет, що навіть якщо для життя придатна тільки мала частина, то тисячі з них повинні бути населеними. Але чому ж інопланетяни досі не вийшли з нами на зв’язок?


Вчений – астрофізик Джилл Тартер з SETI (проекту, який має на меті пошук позаземних цивілізацій) опублікував в Daily Mail свою думку на цей рахунок. Тартер впевнений: те, що ми досі не стикалися з інопланетянами, зовсім не означає, що їх немає.

Отже, по-перше, Всесвіт величезний. Людина досліджувала лише малу частину цього простору, а значить, багато цивілізацій ще просто не знайдені. Адже вважати, що ми добре знаємо космос — це все одно, що вважати вивченим світовий океан, дослідивши склянку води з нього, вважає учений.

Інша причина — недосконалість нашої техніки. Людство поки що просто не винайшло апаратуру, яка здатна досягти глибин космосу і вийти на зв’язок з інопланетними цивілізаціями. Однак якщо вони самі нас знайдуть, то, швидше за все, будуть більш розвиненими, ніж земляни. А це значить, що ми будемо змушені їм підкоритися.

Так що, може, й добре, що зустріч з інопланетним розумом поки не відбулася?


Розкрита таємниця мовчання інопланетян Розкрита таємниця мовчання інопланетян Reviewed by Saha Garasimovich on 17:06:00 Rating: 5