Єгипет пророкує кінець світу

Недавні археологічні розкопки в Каїрі закінчилися несподіваною удачею для дослідників. Вчені з Чеського інституту єгиптології під керівництвом Мирослава Барта знайшли гробницю однією з цариць Стародавнього Єгипту, Хенткаус III.


Однак радість від знахідки затьмарили деякі обставини. Справа в тому, що при вивченні життя цариці були виявлені деякі обставини, які показали: кінець світу, можливо, не за горами.

За словами Мирослава Барта, Хенткаус III правила близько 2500 років до нашої ери, однак через 200 років після її смерті багата і розвинена єгипетська цивілізація прийшла в занепад. Справа в тому, що через неймовірно високі температури, яка трималася протягом трьох століть, в Єгипті висохла річка Ніл. Це обернулося масовою загибеллю тварин і людей. Крім того, багато процвітаючих міст Єгипту спорожніли і були занесені піском.

Мирослав Барт вважає, що зараз, при загрозі глобального потепління, це попередження про «кінець світу» може бути більш важливим, ніж знайдене дане давнє пророцтво. Люди не повинні забувати про те, що можливість тотальної загибелі всього живого — це не сюжет голлівудського блокбастера, а реальна загроза, яку треба запобігти.


Єгипет пророкує кінець світу Єгипет пророкує кінець світу Reviewed by Saha Garasimovich on 17:13:00 Rating: 5