Перші ознаки діабету, які не можна пропустити

Дізнайтеся про тривожні симптоми, які говорять про те, що вам обов’язково треба здати кров на цукор!


Прийшовши до лікаря зі скаргами на втому або болі в спині, вони дізнаються про недугу. Але ж будь ми трохи уважніше до свого організму, діабет можна було б розпізнати на ранньому ступені його розвитку, зменшивши таким чином ризик посилення хвороби. Дізнайтеся про тривожні симптоми, які говорять про те, що вам обов’язково треба здати кров на цукор!

Китайская хитрость от боли в суставах доступна любому...
Втрата ваги Нехай ви і хотіли скинути кілька кілограмів, але нічого для цього спеціально не робили. Ви харчувалися і рухалися як зазвичай, але чомусь почали худнути. Не поспішайте радіти: на жаль, при підвищеному рівні цукру ви втрачаєте не жир, а м’язову тканину. Не маючи ніяких джерел енергії, не отримуючи глюкозу з крові, організм починає “витягати” енергію з м’язів, руйнуючи їх.

Інфекції Часто при діабеті як супутні захворювання виникають інфекції сечовивідних шляхів, вагінальні інфекції. Крім цього, якщо у людини підвищений вміст цукру в крові, будь-яка, навіть сама незначна рана заживає набагато повільніше, і в неї легко може потрапити будь-яка інфекція.

Проблеми зі шкірою При діабеті у вас на тілі можуть з’явиться темні плями, як правило, в тих місцях, де утворюються складки: під пахвами, на шиї, в суглобах, в паху. Зовні це схоже на те, що в складці скупчилася бруд, правда, змити її ви не зможете. Іноді можуть виникати пігментні плями і на інших ділянках шкіри. Це свідчить про те, що ваш організм виробляє занадто багато інсуліну для захисту від надмірного вмісту цукру в крові.

Проблеми із зором Останнім часом ви нечітко бачите навколишні предмети? Це може бути прямим наслідком надлишку цукру в крові. Крихітні капіляри, що знаходяться в оці, страждають від дії вільних радикалів, але зазвичай організм справляється з цією проблемою. Якщо ж рівень глюкози в крові підвищений, капіляри ушкоджуються, і у вас падає зір.

Оніміння та поколювання кінцівок Цей симптом може вказувати на пошкодження нервових закінчень, яке викликано діабетом. Справа в тому, що глюкоза діє на нерви як кислота, роз’їдаючи їх. Руйнування тонких нервових закінчень відбувається, перш за все, на пальцях рук і ніг. Ось чому ви можете відчувати оніміння, поколювання, свербіж та інші дивні відчуття.

Слабкість і втома Якщо рівень вашої навантаження не змінився, але ви стали відчувати себе постійно втомленою і розбитою, навіть висипаючись і нормально харчуючись, насторожитеся: слабкість може бути викликана надлишком цукру в крові. Справа в тому, що коли порушується процес транспортування глюкози в клітини організму, то вони недоотримують енергію, ось ви і відчуваєте втому. Крім того, відсутність енергії змушує вас частіше, ніж зазвичай, є: здається, що почуття голоду переслідує вас постійно!

Позиви до сечовипускання Зрозуміло, чим більше води ви п’єте, тим частіше бігаєте в туалет. Від надмірного навантаження можуть страждати нирки, які працюють в посиленому режимі, адже їм доводиться виводити надлишок глюкози. Надмірна кількість білка в сечі заважає нормальній фільтрації в нирках, через це збільшується рівень токсинів в крові. Найнеприємніше в цьому те, що навіть після того, як ви почнете регулювати рівень цукру за допомогою ліків, пошкодження нирок нікуди не дінеться, вам доведеться лікувати і їх

Жага У вас часто сухо в роті, ви майже постійно хочете пити? Це може бути сигналом того, що в крові підвищений вміст глюкози – і організм, намагаючись привести рівень глюкози в норму, дає сигнал «розбавити» і вивести її разом з рідиною. Хворий на діабет людина здатна випивати до 10 літрів води в день!


Перші ознаки діабету, які не можна пропустити Перші ознаки діабету, які не можна пропустити Reviewed by Saha Garasimovich on 23:36:00 Rating: 5