Як правильно зупинити біль у серці

Маса чинників можуть викликати біль у серці: порушення кровопостачання серцевого м'яза, зміни в органі, хвороби, пов'язані з ними, недолік речовин, живлять серцевий м'яз.

Як правильно зупинити біль у серці

Щоб усунути біль важливо враховувати всі ці причини, т. к. допомога може бути різною. 

Боротися з серцевими болями допомагає корвалол, нітрогліцерин, валокордин, валідол, кропива, м'ята, подорожник, плоди шипшини і такі сухофрукти, як курага, родзинки, інжир, чорнослив. 

Враховуєте загальне самопочуття і причину болю, перш ніж з нею боротися. Якщо біль давить, сильна і супроводжується відчуттям жару або гарячим «обливанням» серця, а також утрудненим вдихом або задишкою, краще не зволікати і викликати швидку. У даному випадку може бути інфаркт миокарды. У якості першої допомоги, негайно покладіть під язик таблетку валідолу. Але врахуйте, що при цукровому діабеті валідол протипоказаний. У такому випадку вам допоможе таблетка нітрогліцерину. Якщо болі в серці супроводжуються прискореним серцебиттям, допоможе корвалол або валокордин, який варто вживати в дозуванні по 20-30 крапель двічі-тричі на день. Ці ж ліки можна використовувати, якщо біль у серці виникла раптово, наприклад, через стенокардії, як результат стресу і найближчих до нього станів, а також при повітряній та морській хворобі.

Якщо болі в серці повторюються систематично, зверніться до лікаря. Приймайте всі необхідні заходи, щоб вони припинилися. Збалансуйте відпочинок і працю, не нервуйте, не підпадайте під фізичним навантаженням і обов'язково гуляйте на свіжому повітрі в зеленій зоні. Виключіть зі свого раціону кава і зелений чай, а також всі шкідливі звички. Один раз на тиждень влаштовуйте розвантажувальний день: утримайтеся від їжі і пийте тільки воду. В інші дні ваше меню повинне складатися з великої кількості овочів, фруктів і сухофруктів.

Для здорової роботи серця необхідні вітаміни групи В, Е, Р, селен, калій і хлор. Вони містяться в хлібі з борошна грубого помелу, пшоняної, вівсяної і гречаної каші, горіхах, квасолі, горосі, цвітній капусті, картоплі, нерафінованих сорти масла, яйцях, печінці, проросши зернах пшениці, сухофруктах, солодкому перці, абрикосах, меді, овочах і зелені.

Усунути біль у серці допоможе смачне ліки. Змішайте по 250 грам кураги, родзинок, чорносливу, інжиру і плодів шипшини. Суміш залийте холодною водою і залиште настоюватися на ніч. Вранці прокрутіть суміш через м'ясорубку. Суміш зберігайте в холодильнику і по одному разу в день з'їдайте по столовій ложці. Корисно також щодня випивати по 1-2 столовій ложки суміші соків буряка, редьки і моркви. 

Для зміцнення серцевого м'яза і судин допомагає фітотерапія. Заваріть 1 столову ложку листя берези в склянці окропу. Дайте напою настоятися, потім процідіть і вживайте по 1/3 склянки 3 рази на день за півгодини до прийому їжі. Можна використовувати і відвар кропиви. Залийте окропом 1 чайну ложку кропиви дводомної однією склянкою окропу, а коли відвар настоїться, процідіть і вживайте по ? склянки 4 рази на день за півгодини до прийому їжі. Не менш корисний також і відвар м'яти, подорожника або шипшини.

Помірне харчування, рухливий спосіб життя, позитивні емоції і повноцінний сон підтримують нормальну роботу серця протягом багатьох років. Врахуйте, що виконання цих умов повинно відбуватися на постійній основі, а не періодично


Як правильно зупинити біль у серці Як правильно зупинити біль у серці Reviewed by Saha Garasimovich on 14:35:00 Rating: 5