5 таємних товариств, які вирішують долю світу

Таємні суспільства завжди вабили людей саме неможливістю проникнути за завісу цієї таємниці. Але дещо про такі «клуби за інтересами» все-таки відомо.


1 «Орден вільних каменярів» або масони

Орден існує вже дуже давно. Члени цього товариства ділять всіх людей на профанів і тих, хто посвячений у Велику таємницю. З приводу походження самого ордена є безліч версій: це і римські ремісничі об’єднання, і хрестоносці, і орден царя Соломона, і навіть патріархальна релігія.

«Обрані» люди мають шанс пізнати таємниці Всесвіту і світобудови. Таємниці осягнути можна за допомогою спеціальних ритуалів і використовуючи особливі реквізити, які здаються наївним: свічки, кинджал, Біблію, циркуль, кістки та інше. Кожен елемент несе свій сакральний зміст. Наприклад, кістки означають презирство до смерті і мало не її заперечення. Кинджал, навпаки, символ переваги смерти.

Вступивши в суспільство масонів, його член залишається навіки відданий своїм новообретенним ідеалам.

2 «Череп і кістки»

Вільям Рассел

У 1832 році Вільям Рассел, студент старшого курсу Єльського університету, заснував це співтовариство. Він переслідував мету підготувати студентів до того, щоб вони могли управляти різними елементами сфер життя суспільства.

На гербі спільноти зображено число «322», що означає або зашифровану дату заснування суспільства, або вказівка ​​на те, що цей клуб – друге подібне співтовариство в світі.

Щороку в клубі може з’являтися лише 15 новачків. І всі вони стають лідерами в своїх областях. Процедура відбору виглядала дивно: новачки роздягалися догола, лягали в труну і розповідали подробиці свого інтимного життя. Товариші слухали, а потім зберігали цю таємницю. В історії Америки був період, коли стверджували, що країною правлять «Череп і кістки», оскільки Джорд Буш нібито є членом співтовариства. Але ця версія не була підтверджена.

3 Тристороння комісія

Відомий банкір Девід Рокфеллер заснував комісію в 1973 році. У цьому йому допомагали професор Гарварду Збігнєв Бжезінський і голова «Чейз Манхеттен Бенк».

Метою товариства було зміцнення відносин між Західною Європою, Японією і Північною Америкою. Хтось вважав, що Тристороння комісія хоче монополізувати політичну владу, зосередивши її в своїх руках.

Є також думка, що комісія мала відношення до радянського перебудовного періоду. Згідно з останнім опублікованим в 2002 році списку членів комісії, у ній було досить багато впливових людей: Річард Чейні, який займав тоді пост віце-президента США; Дональд Хамсфельд, міністр оборони США, а також колишній віце-міністр закордонних справ Японії, директор Інституту міжнародних відносин з Китаю, заступник міністра фінансів США.

4 Опус деї (лат. «справа господня»)

Опус деї – таємна католицька спільнота, що знаходиться під заступництвом самого Папи Римського. На даний момент суспільство перебуває в статусі персональної прелатури: не тільки служителі Бога можуть складатися в ньому, але й миряни теж.

Товариство було засновано іспанським священиків в 1928 році, який через 74 роки був канонізований і зарахований до лику святих.

Члени товариства стверджують, що ділити людей на тих, хто близький до Бога і мирян – нечесно і невірно. Кожен може робити божу справу. Святість можна придбати тим, що ти просто робиш свою справу, адже Бог є там, де є праця. Велика частина доходів членів суспільства йде на користь організації, а також їх особисте майно.

Члени товариства нещадно катують себе і займаються самобічуванням, щоб очистити душу від скверни. Вони вірять, що можна винести що завгодно, якщо навчитися долати власну біль.

5 Тамплієри, або бідні лицарі Христа

Стародавній орден з дуже багатою історією, перший у світі релігійний військовий орден. У самому початку шляху, XII-XIII вв орден був дуже багатий, але потім, коли єгипетський султан вигнав хрестоносців з Палестини, їх становище помітно погіршилося. У 1307-1314 роках члени ордену зазнали арештів, тортур і страт з боку французького короля Філіпа IV. В 1312 році орден був скасований.

Точне число лицарів ордена невідомо: в історії є тенденція, яка штучно його збільшує. У «атеїстичному словнику» зазначено 15000 послідовників, німецький священик-євангеліст вважав, що тамплієрів близько 20 000. Ці цифри не співставні з тим числом лицарів, що брали участь у війні з Орденом.

Особлива увага приділяється скарбам тамплієрів, оскільки члени ордена володіють величезними багатствами.


5 таємних товариств, які вирішують долю світу 5 таємних товариств, які вирішують долю світу Reviewed by Saha Garasimovich on 22:58:00 Rating: 5