Фізикам зі США вдалося отримати спирт із повітря


Створено спеціальну технологію, яка дозволяє отримувати спирт з вуглекислого газу.

Фізики зі США створили технологію, яка дозволяє перетворювати вуглекислий газ на молекули етанолу - звичайного спирту. З цією метою вони розробили особливі наноголки з графену і міді, які використовують енергію електричного струму, повідомляється у статті журналу ChemistrySelect.
Зім'явши листя графену у своєрідні "гармошки", вчені засіяли їх складки наночастинками міді.  Це призвело до того, що молекули вуглекислого газу розщеплювалися у чітко відведених місцях - на кінчиках графенових наноголок.
Кінцева мета досліджень - у знаходженні способу перетворення атмосферного вуглекислого газу у біопаливо та інші корисні речовини.
Варто зауважити, що вартість подібних графеново-мідних каталізаторів невисока. Це дозволить у найближчому майбутньому запровадити розробку у промисловості.
Вчені створили перший "кристал часу"
Раніше повідомлялося, що українські студенти-розробники з Харкова винайшли економне пальне, літр якого дозволяє подолати 570 км.


Фізикам зі США вдалося отримати спирт із повітря Фізикам зі США вдалося отримати спирт із повітря Reviewed by Saha Garasimovich on 13:50:00 Rating: 5