Найстрашніші археологічні розкопки

Професія археолога в першу чергу вимагає залізних нервів і витримки. Проводячи дослідження вчені часом дістають з-під землі речі, від яких завмирає серце. Крім давнього посуду, одягу і писань вони знаходять останки тварин і людей. Пропонуємо дізнатися пронайстрашніші археологічні розкопки.


Кричущі мумії
Єгипет сповнений загадок і таємниць, багато з яких вже були розгадані. Вивчаючи гробниці, в 1886 році, дослідник Гастон Масперо натрапив на незвичайну мумію. На відміну від інших тіл, знайдених раніше, вона була просто загорнута в овечу шкуру. А її обличчя було викривлене в страшній гримасі, при цьому у страшної мумії був відкритий рот. Вчені висували різні версії, серед яких було отруєння, поховання єгиптянина живцем. Насправді все виявилося досить просто. При замотуванні тіла, рот також прив’язували мотузкою. Мабуть погане кріплення призводило до того, що мотузка спадала, і щелеп,а що нічим не утримувалася, падала вниз. В результаті тіло набувало такого моторошного вигляду. І до цього дня, археологи знаходять таких мумій, яких як і раніше називають кричущими.

Безголові вікінги
У 2010 році список найстрашніших археологічних розкопок поповнили вчені, що проводили роботи в графстві Дорсет. Група сподівалася знайти господарський інвентар предків, їх одяг, робочі інструменти, щоб поповнити історичні дані про їхній побут. Але, те на що вони натрапили, привело їх в жах. Вчені виявили останки людських тіл, але без голів.Черепа знаходилися неподалік від могили. Уважно їх вивчивши, археологи прийшли до висновку, що це останки вікінгів. При цьому черепів не вистачало. Тому можна зробити висновок, що кілька голів карателі прихопили, як трофей. Поховання 54 вікінгів відбулося в 8-9 столітті.

Невідома істота
Вчені-аматори, здійснюючи прогулянку по Національному парку в Новій Зеландії, наткнулися на карстову печеру. Юні археологи вирішили її відвідати. Гуляючи по коридорах печери група побачила скелет, який добре зберігся, але був моторошний на вигляд. Досить велике тіло мало грубу шкіру, дзьоб, величезні пазурі. Абсолютно не зрозумівши, звідки взялося це чудовисько, хлопці в терміновому порядку покинули печеру. Подальші дослідження показали, що це були останки древнього птаха моа. Деякі вчені впевнені, що він ще живе на планеті, просто ховається від людей.

Кришталевий череп

Археолог Фредерік Мітчелл Хеджес, прогулюючись по джунглях Белізу, зробив приголомшливе відкриття. Ним було знайдено череп, виготовлений з гірського кришталю.Знахідка по вазі затягла на 5 кг. Племена, що жили неподалік, стверджують, що череп – це спадщина племені майя. Всього їх розкидано по світу 13 шт., А тому, хто збере всю колекцію, стануть доступні таємниці світобудови. Правда це чи ні невідомо, але таємниця черепа не розкрита донині. Дивно те, що виготовлений він за технологією, яка суперечить відомим людству хімічним і фізичним законам.


Найстрашніші археологічні розкопки Найстрашніші археологічні розкопки Reviewed by Saha Garasimovich on 16:02:00 Rating: 5