Біля Ради розвісили "труси політиків"


Активісти вимагають політиків подати електронні декларації.


Біля Ради триває акція "ТрУси", де активісти повісили на мотузці чоловічі і жіночі труси з натяком, що політики, які не подали е-декларації про доходи, - "труси", повідомляє УНІАН.

Учасники акції тримають в руках плакати: "Боягузи, здайте е-декларації", "Не гальмуй, декларуй", "Рівень страху перевищує рівень доходу?", "Не будь боягузом, подай е-декларацію", "Кожному боягузнику - по підгузнику" і інші.

Організатори акції повідомили, що мета заходу полягає в тому, щоб нагадати політикам, що вони повинні звітувати перед суспільством, і що закон повинні виконувати всі.

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін нагадав, що менш ніж за два тижні закінчується час подачі електронних декларацій.

"Станом на зараз подано трохи більш ніж 9 тисяч щорічних декларацій ... декларацій ні президента, ні Кабінету міністрів, ані керівництва Верховної Ради, як і керівників фракцій Верховної Ради. Всіх тих людей, які повинні були показувати приклад іншим державним службовцям", - сказав Шабунін.

"Ми переконані, що таке затягування зі здачею декларацій має під собою дві взаємопов'язані причини. Причина перша - не здають декларації ті, хто має, ніде правди діти, і ті ж люди, які не здають декларації, ховаючи від нас свої активи, робили і будуть робити все можливе, щоб знищити систему декларування", - зазначив Шабунін.

Також він нагадав, що за несвоєчасну подачу електронної декларації настає кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі до двох років.

Нагадаємо, раніше Корреспондент.net повідомляв, що е-декларації подали близько 5 тисяч держслужбовців.

У Раді визнали корупційним законопроект Донець щодо е-декларацій


Джерело
Біля Ради розвісили "труси політиків" Біля Ради розвісили "труси політиків" Reviewed by Saha Garasimovich on 14:02:00 Rating: 5