Шість симптомів, які свідчать про хвору печінку

Печінка - це фільтр в нашому організмі, який теж може дати збої. Захворювання печінки і симптоми, які стануть першим дзвінком для того, щоб звернутися до лікаря.


Нудота
Якщо з'являється нудота та, ми відразу думаємо, що проблема з шлунково-кишковим трактом і вчора на вечерю напевно була несвіжа риба. Насправді нудота - це один із симптомів захворювання печінки. До нудоти додається втрата апетиту і навіть огида до деяких продуктів, навіть тим, які раніше любили.

Набряклість
Можна звинувачувати в набряклості літо і велике вживання їжі, але це також може бути симптомом захворювання печінки. Справа в тому, що хвора печінка змінює кровообіг і сприяє виділенню з крові рідини, звідси набряки під очима, на ногах, руках, пальцях і т.д.

Нічна пітливість
У літній час складно відрізнити природний фактор від захворювання. Якщо на вулиці стоїть + 30 градусів за Цельсієм, пітливість - це нормальна реакція організму, але якщо ви потієте в прохолодну ніч, це може бути симптомом захворювання печінки. Сюди також можна віднести тривожний сон.

Біль
Біль у ділянці правого підребер'я - ще один симптом захворювання печінки. Болі можуть бути різного характеру: ниючі, постійні, супроводжуватися печією і відрижкою з гіркотою.

Сверблячка
При захворюванні печінки може з'явитися свербіж шкіри.

Млявість
Людина, у якої є захворювання печінки відчуває себе мляво, причому цей стан може бути відразу після сну. Людина швидко втомлюється і у неї знижується працездатність. 

Шість симптомів, які свідчать про хвору печінку Шість симптомів, які свідчать про хвору печінку Reviewed by Василь Іваночко on 17:34:00 Rating: 5