Як отримати роботу мрії

Успіх на сіпвбесіді, як правило, залежить не лише від блискучого резюме, багажу знань та значного досвіду роботи. Часто вдале завершення співбесіди також залежить від особистої симпатії до вас роботодавця. Експерти Міжнародного кадрового порталу hh.ua пропонують взяти до уваги декілька порад.


Пунктуальність як хороша звичка

Запізнення на співбесіду грає не на вашу користь. Правильно виберіть маршрут і виділіть час на дорогу з запасом, враховуючи можливі затори на дорогах. Перевірте правильність адреси організації. Краще прийти на 10-15 хв. раніше, щоб зібратися з думками, привести себе до ладу, звикнути до оточення. Та все ж трапляються випадки, коли форс-мажору не уникнути. Тоді обов'язково заздалегідь зателефонуйте та попередьте про це рекрутера .

Дотримуйтеся дрес-коду

Як відомо, зустрічають по одягу… Підберіть відповідний одяг, враховуючи специфіку організації, яку ви відвідаєте. Якщо це фінансова або велика корпорація, тоді діловий класичний костюм буде вдалим вибором. Якщо ж це компанія творчого спрямування, скажімо, рекламна агенція, то вибір варто віддати одягу, який продемонструє вашу обізнаність в останніх модних тенденціях. Зачіска, манікюр, аксесуари, взуття повинні мати акуратний та охайний вигляд .

Привітання

Вітання через рукостискання повинно бути стриманим. Не треба сильно тиснути руку, надто довго тримати чи трясти її. В середньому оптимальне рукостискання триває приблизно 3-4 секунди. Здійснюйте його всією долонею, рукостискання лише пальцями говорить про погані манери. Як правило, руку першим протягує особа, старша за рангом, у даному випадку – менеджер із персоналу. Переконайтеся, що ваші руки чисті, охайні і не викликають неприємних відчуттів.

Без зайвих речей


Беріть із собою на співбесіду лише найнеобхідніші речі. Не тримайте в руках стаканчики чи пляшки з напоями, не жуйте гумку та не беріть на першу зустріч гори незрозумілих паперів. Ви можете взяти з собою лише ваше резюме та дещо із порфоліо. Перед співбесідою варто вимкнути мобільний телефон, щоб він не відволікав у найвідповідальніший момент.

Будьте активні та ініціативні

Можете першими почати розмову. Придумайте вдалий жарт чи поговоріть на загальні теми, наприклад, про погоду чи останні новини. Почуття гумору завжди допоможе розрядити обстановку. Будьте привітні, не бійтеся ставити запитання, це покаже лише те, що ви максимально зацікавлені в даній роботі. Завжди вітайтеся і з іншими співробітниками компанії, яких зустрічаєте.

Невербальне спілкування

Слідкуйте за своїми жестами та мімікою. Тримайте руки в полі зору співрозмовника, так він буде розуміти, що ви відкриті до спілкування та не замикаєтесь у собі. Тримайте руки у розслабленому природному і звичному для вас положенні. Не тріть нервово і не ховайте руки. Не показуйте свого хвилювання, навіть якщо ви нервуєте, не тримайтеся за стіл та інші предмети, що навколо вас.

В будь-якому випадку, зберігайте спокій, демонструючи впевненість і доброзичливість. Ваша вимова повинна бути чітка та виразна, що говорить про вашу упевненість в собі. Слідкуйте за своїм поглядом, не роздивляйтесь прискіпливо співрозмовника та не розглядайте занадто часто інші предмети в кабінеті. Краще всього дивитися в очі співрозмовникові. Якщо співрозмовників декілька, дивіться на того, хто говорить з вами в даний момент чи ставить вам запитання.

Співбесіда онлайн

В шаленому ритмі життя багато компаній, з метою економії часу, часто віддають перевагу спілкуванню по Скайпу. У тому числі по Скайпу проходять і співбесіди. Щоб така співбесіда пройшла успішно, варто переконатися у якості зв'язку та наявності хорошого Інтернету. Важливо, щоб під час розмови вам нічого не заважало, у тому числі звуки з вулиці чи шум від побутових приладів. Підготуйте робоче місце. Переконайтеся, що фон позаду вас виглядає нормально, до кадру не потрапляють сторонні предмети, розгардіяш в кімнаті, діти, домашні тварини тощо. Потурбуйтеся про освітлення, щоб ваше обличчя було добре видно.

Потурбуйтеся про ваш зовнішній вигляд. Увесь ваш образ повинен відповідати усім вимогам, як і під час традиційної співбесіди. Ви повинні виглядати так само, як і на співбесіді в реальному житті. Дивіться у веб-камеру, не крутіть головою та зайвий раз не жестикулюйте. Поводьтеся природно, не забувайте про усмішку, щоб справити гарне враження.

Пам'ятайте, що перше враження часто грає вирішальну роль у формуванні позитивного іміджу про вас. Особиста симпатія роботодавця – великий бонус для вас у прийнятті рішення.

Як отримати роботу мрії Як отримати роботу мрії Reviewed by Василь Іваночко on 17:54:00 Rating: 5