Астрономи розповіли про загрозу виникнення другого Сонця

Науковці з усього світу схвильовані тим, що у майбутньому на небі може виникнути ще одне Сонце. Дослідники переконані, що таким світилом може стати зірка Бетельгейзе, яка вже почала проходити перші стадії перетворення в наднову.



Новину повідомляє «Преса України».

Станом на сьогодні вищезгадана зірка вважається одним із найяскравіших тіл. Але науковці переконані, що дуже скоро вона відживе свій час, вибухне і перетвориться на велику вогняну кулю, подібну до Сонця. Утворене світило проіснує щонайменше два тижні, але науковці переконані, такої події людство не переживе. Про такий катаклізм говорили ще у 2011 році. Саме тоді доктор Бред Картер з Університету Південного Квінсленда (Австралія) заявив, що Бетельгейзе стане червоним гігантом вже через рік. На щастя, нічого подібного не відбулось, але астрономи тепер переконують, що даної події не уникнути, але наразі невідомо, коли станеться дана трагедія. Дослідники припускають, що зірка могла вже вибухнути, але випромінювання від неї могла просто не дійти до Землі.

Нагадуємо, що 20 червня, був зафіксований потужний спалах на Сонці, його відносять до класу М1. У найближчі дні є ймовірність виникнення спалахів Х, найвищого класу. Про це повідомив Інститут прикладної геофізики імені академіка Є. К. Федорова.


Астрономи розповіли про загрозу виникнення другого Сонця Астрономи розповіли про загрозу виникнення другого Сонця Reviewed by Василь Іваночко on 23:53:00 Rating: 5