"Українські диверсанти" виявилися кримчанами - ЗМІ

Більшість нібито затриманих "диверсантів" виявилися жителями Криму з російськими паспортами, пишуть ЗМІ.


Більшість учасників так званої диверсійної групи, затриманої в Криму, виявилися жителями півострова, у деяких з них були російські паспорти, пише Коммерсантъ.

За даними видання, в ніч на 7 серпня група з семи диверсантів висадилася неподалік від Армянська, де і була помічена групою співробітників спецназу ФСБ.

"Цій групі якимось чином вдалося оминути прикордонні пости, проте за кілька кілометрів від узбережжя диверсантів виявила група співробітників спецназу ФСБ "Вимпел", які брали участь у прикритті складної ділянки кордону", - пише газета.

У результаті перестрілки загинув один спецназівець і двоє "диверсантів". Решту п'ятьох вдалося затримати.

Іншу групу "диверсантів" виявили в ніч на 8 серпня десантники, спрямовані на північ Криму для посилення антитерористичних заходів, повідомляє газета. "Група була виявлена, коли прямувала до берега Сиваша, щоб повернутися в Україну. У темряві між десантниками і диверсантами зав'язалася перестрілка, в якій обидві сторони зазнали втрат. Кілька десантників були поранені. Один з них - куля влучила йому в шию над бронежилетом - убитий", - йдеться в повідомленні.

За даними джерела видання, більшість з них виявилися жителями Криму, у деяких були при собі російські паспорти, справжність яких необхідно перевірити. Як стверджує видання, затримані розповіли, що співпрацювали з ГУР Міноборони України, де і пройшли диверсійну підготовку.

Також, за їхніми словами, вони були лише однією з кількох подібних груп, спрямованих у Крим. За їхніми словами, вони нібито планували серію вибухів, які не повинні були привести до загибелі людей, але могли посіяти паніку на півострові і "вбити туризм".

За даними інших російських ЗМІ, метою "диверсантів" у Криму було підірвати трасу Сімферополь-Ялта, коли нею проїжджали б кортежі керівництва півострова і федеральної влади.

"Українські диверсанти" виявилися кримчанами - ЗМІ "Українські диверсанти" виявилися кримчанами - ЗМІ Reviewed by Василь Іваночко on 08:57:00 Rating: 5