ІНЖЕНЕР З ЯПОНІЇ РОЗРОБИВ УНІКАЛЬНИЙ ІННОВАЦІЙНИЙ ВІТРОГЕНЕРАТОР

Японський інженер Астуші Шиміцу розробив інноваційний вітрогенератор, який перетворює руйнівну силу тайфунів і ураганів в енергію. 


Варто відзначити, що ефективність таких генераторів на чверть нижча, ніж у традиційних. Але вони, в свою чергу, можуть переживати руйнівні тропічні циклони. 

Ефективність перетворення енергії тайфуну в електрику в новому вітрогенераторі становить 30 відсотків. За словами Симідзу, при правильному використанні таких генераторів за один сезон тайфунів можна виробити достатньо елетроенергіі, щоб постачати нею всю Японію протягом 50 років. 

Для Японії перехід на альтернативні джерела енергії має принципове значення. Після землетрусу 2011 року та трагедії на атомній станції «Фукусіма-1» країна відмовилася від плану забезпечити 60% потреб в енергії за допомогою АЕС і задумалася про повну або часткову відмову від атомних станцій 2030.


ІНЖЕНЕР З ЯПОНІЇ РОЗРОБИВ УНІКАЛЬНИЙ ІННОВАЦІЙНИЙ ВІТРОГЕНЕРАТОР ІНЖЕНЕР З ЯПОНІЇ РОЗРОБИВ УНІКАЛЬНИЙ ІННОВАЦІЙНИЙ ВІТРОГЕНЕРАТОР Reviewed by Василь Іваночко on 11:14:00 Rating: 5