ЧАЙ - КОЛИ ВІН ШКОДИТЬ ОРГАНІЗМУ
Багато хто не може уявити собі день без чаю. Але більшість з нас навіть не здогадувалися, що весь цей час вони могли пити чай неправильно і він міг навіть нашкодити організму.
Як не варто вживати чай.
Пити чай натщесерце
Вживання чаю викликає пригнічення секреції шлункового соку і може зменшити загальний вміст кислоти і жовчі в шлунку. Вживання чаю натщесерце стимулюватиме слизову шлунка, що призводить до втрати апетиту.
Пити занадто гарячий чай
Напій, що володіє дуже високою температурою, буде дратувати і обпалювати горло, стравохід і слизову оболонку шлунка. Фахівці відзначають, що температура чаю не повинна перевищувати 56 градусів.
Пити міцний чай
Повторне заварювання чаю здатне збільшити в ньому вміст кофеїну, що може в подальшому призвести до головного болю, безсоння, зневоднення, проблем з травленням.
Занадто довго заварювати чай
Якщо чай заварюється дуже довго, то незалежно від температури води він вийде занадто міцним, іноді навіть з гіркотою. Фахівці вважають такий чай непридатним для пиття, бо в ньому руйнуються вітаміни, антиоксиданти і амінокислоти, і виходить в результаті не тільки не дуже смачний, а і не дуже корисний напій.
Заварювати чай занадто багато разів
Більшість хороших листових чаїв можна заварювати тільки 3 або 4 рази, інакше ми ризикуємо отримати несмачний і не ароматний напій. Ароматизовані чаї і зовсім слід заварювати тільки 1 або 2 рази.
Пити велику кількість чаю перед їжею
Надмірне вживання чаю перед їжею здатне не тільки вплинути на нашу здатність розрізняти смаки, роблячи їжу несмачною, але і перешкодити засвоєнню білка в організмі.
Пити чай відразу ж після їжі
Чай після їжі буде перешкоджати поглинанню білка і заліза організмом. Для того, щоб уникнути цих негативних наслідків, рекомендується переходити до чаю не раніше, ніж через півгодини після прийому їжі.
Запивати ліки чаєм
В чаї містяться речовини, здатні викликати проблеми, вбираючи в себе будь-які медикаменти і не даючи їм засвоїтися. Розщеплюючись, ці речовини утворюють таніни, через які ліки дають осад.
Пити вчорашній чай
Такий чай не тільки втратив всю свою користь, але і вже став живильним середовищем для бактерій і грибків, які можуть бути досить небезпечні для нашого організму. Тому варто взяти собі за правило пити тільки свіжозаварений чай.
Джерело
Пити чай натщесерце
Вживання чаю викликає пригнічення секреції шлункового соку і може зменшити загальний вміст кислоти і жовчі в шлунку. Вживання чаю натщесерце стимулюватиме слизову шлунка, що призводить до втрати апетиту.
Пити занадто гарячий чай
Напій, що володіє дуже високою температурою, буде дратувати і обпалювати горло, стравохід і слизову оболонку шлунка. Фахівці відзначають, що температура чаю не повинна перевищувати 56 градусів.
Пити міцний чай
Повторне заварювання чаю здатне збільшити в ньому вміст кофеїну, що може в подальшому призвести до головного болю, безсоння, зневоднення, проблем з травленням.
Занадто довго заварювати чай
Якщо чай заварюється дуже довго, то незалежно від температури води він вийде занадто міцним, іноді навіть з гіркотою. Фахівці вважають такий чай непридатним для пиття, бо в ньому руйнуються вітаміни, антиоксиданти і амінокислоти, і виходить в результаті не тільки не дуже смачний, а і не дуже корисний напій.
Заварювати чай занадто багато разів
Більшість хороших листових чаїв можна заварювати тільки 3 або 4 рази, інакше ми ризикуємо отримати несмачний і не ароматний напій. Ароматизовані чаї і зовсім слід заварювати тільки 1 або 2 рази.
Пити велику кількість чаю перед їжею
Надмірне вживання чаю перед їжею здатне не тільки вплинути на нашу здатність розрізняти смаки, роблячи їжу несмачною, але і перешкодити засвоєнню білка в організмі.
Пити чай відразу ж після їжі
Чай після їжі буде перешкоджати поглинанню білка і заліза організмом. Для того, щоб уникнути цих негативних наслідків, рекомендується переходити до чаю не раніше, ніж через півгодини після прийому їжі.
Запивати ліки чаєм
В чаї містяться речовини, здатні викликати проблеми, вбираючи в себе будь-які медикаменти і не даючи їм засвоїтися. Розщеплюючись, ці речовини утворюють таніни, через які ліки дають осад.
Пити вчорашній чай
Такий чай не тільки втратив всю свою користь, але і вже став живильним середовищем для бактерій і грибків, які можуть бути досить небезпечні для нашого організму. Тому варто взяти собі за правило пити тільки свіжозаварений чай.
ЧАЙ - КОЛИ ВІН ШКОДИТЬ ОРГАНІЗМУ
Reviewed by Vasia Lozinskiy
on
18:32:00
Rating: