Держава планує продати ПриватБанк

Держава планує продати ПриватБанк після того, як його робота буде повністю стабілізована


Про це на брифінгу заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає Еспресо.TV.

"Після переходу ПриватБанку у державну власність доля держави у банківському секторі є досить значною. Після того, як банк повністю стабілізується, почне реалізовувати свій план, держава планує цей банк продати. Це створить нормальні конкурентні умови на ринку. Продаж відбудеться за прозорими умовами", - сказав Данилюк.

За його словами, в планах держави не є бути власником такої великої частки банківського сектору.

Нагадаємо, 18 грудня вночі прес-служба Кабінету міністрів офіційно заявила, що "ПриватБанк" переходить у стовідсоткову власність держави. 

Очолить "ПриватБанк" екс-міністр фінансів Олександр Шлапак.

А перший заступник голови правління "ПриватБанку" Олег Гороховський заявив, що він до останнього моменту не знав, що банк націоналізують.

Як запевняють у "ПриватБанку", після націоналізації всі кошти на поточних і депозитних рахунках всіх фізичних та юридичних осіб будуть збережені, а банк буде працювати в стандартному режимі.

Нацбанк України визнав ПриватБанк неплатоспроможним і звернувся до уряду передати цей системно важливий банк у державну власність.

Клієнти ПриватБанку після націоналізації установи матимуть вільний доступ до своїх поточних рахунків та депозитів, заявив міністр фінансів Данилюк.


Держава планує продати ПриватБанк Держава планує продати ПриватБанк Reviewed by Василь Іваночко on 10:49:00 Rating: 5