Парубій на пленарному засіданні Ради підписав важливий документ!

Глава Верховної Ради Андрій Парубій під час пленарного засідання у вівторок, 14 травня, підписав мовний закон, який посилює присутність української мови в країні.

Перед цим парламент відхилив чотири проекти постанов, якими ряд народних депутатів пропонували скасувати результати голосування у другому читанні та в цілому за законопроект (№5670-д) про мову, пише slovech.co

Жоден з проектів постанов – № 5670-д-п, 5670-д-п1, 5670-д-п2, 5670-д-П3 – не набрав 226 мінімально необхідних голосів для того, щоб бути прийнятим і таким чином скасувати результати голосування за мовний закон. Дані проекти постанов ініціювали народні депутати-опозиціонери, а також позафракційні парламентарії.

Відхиливши дані постанови, Верховна Рада розблокувала можливість голові парламенту підписати закон про функціонування української мови як державної.

Як повідомлялося, 25 квітня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект про мову. Поправки до документа парламентарії розглядали на пленарних засіданнях майже два місяці – з 28 лютого.
Парубій на пленарному засіданні Ради підписав важливий документ! Парубій на пленарному засіданні Ради підписав важливий документ! Reviewed by Ivan on 15:46:00 Rating: 5