"Залізна людина" – відкрили найвищу статую у світі

31 жовтня в індійському штаті Гуджарат відкрили 182-метрову статую героя боротьби за незалежність країни Валлаббхаї Пателя.

 Її висота удвічі перевищує висоту статуї Свободи у Нью-Йорку та на 54 м - висоту попереднього лідера статуї Будди Весняного Храму в Китаї, пише gazeta.ua


 Будівництво статуї Єдності обійшлося Індії в $400 млн, повідомляє Reuters. Щоб вилити постать Пателя, знадобилося 1700 тонн бронзи.

 Ядро монумента зроблене з залізобетону. Залізо для нього збирали всією країною, тому статуя також отримала назву Залізна людина Індії.

 Монумент має оглядовий майданчик, який вміщає одночасно до 200 відвідувачів. Влада країни розраховує, що статуя буде популярною серед туристів і прийматиме близько 15 тис. відвідувачів щодня.

 Тут же створено музей, який містить 40 тис. документів, 2 тис. фотографій і дослідницький центр, присвячений життю Пателя. Валлаббхаї Пателя або Сардара Пателя вважають індійським героєм ХХ ст., якого незаслужено забули. Він був одним із авторів конституції та політичної системи країни й зробив чимало, щоб об'єднати понад 500 індійських штатів у єдину державу.

 У Стамбулі відкрили найбільший аеропорт у світі. У рамках церемонії введення в дію першого етапу нового аеропорту там приземлився літак лідера країни Таїпа Ердогана. Президентський літак став першим повітряним судном, яке здійснило посадку в аеропорту.

"Залізна людина" – відкрили найвищу статую у світі "Залізна людина" – відкрили найвищу статую у світі Reviewed by Ivan on 17:20:00 Rating: 5