Увага! Держпродспоживслужба просить мешканців однієї з областей тимчасово утриматись від вживання риби! (список виробників)

Просимо громадян області тимчасово утриматись від вживання в’яленої риби, при виникненні симптомів захворювання на ботулізм терміново звертатись в медичні заклади!


Відповідно до листа Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області від 31 травня 2017 року за № 05.1-06/1746 повідомляємо, що під час проведення епідеміологічного обстеження (розслідування) ТОВ «ЧУДО-ЮДО» (Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Богуна, 11) щодо випадків захворювання на ботулізм у м. Києві та м. Херсоні, фахівцями управління Держпродспоживслужби в м. Світловодську встановлено, що підприємство закуповує харчові продукти (рибу в’ялену) у виробника ФОП Меркулов А.В. (Кіровоградська область, м. Світловодськ, с. Павлівка, вул. Центральна, 34-а) та реалізує її в торгівельні мережі ТОВ «АЛЬЯНС МАРКЕТ» (м. Львів, м. Івано-Франківськ, м. Скадовськ, м. Нова Каховка, м. Херсон), ТОВ «АШАН Україна ГІПЕРМАРКЕТ» (м. Запоріжжя, м. Київ, м. Кривий Ріг), ТОВ «ГРУПА РІТЕЙЛУ УКРАЇНИ» (м. Київ), ТОВ «ЛАБР» (м. Київ) згідно декларацій виробника.

Постачальником даної продукції ТОВ «ЧУДО-ЮДО» 30 травня 2017 року направлено листи у торгівельні мережі з рекомендаціями терміново призупинити реалізацію риби в’яленої до закінчення епідеміологічного розслідування, відкликати дану продукцію (виготовлену в період з 23 березня по 23 травня 2017 року) з реалізації. При цьому постачальником направлені листи і на інші торгівельні мережі, постачання до яких не було встановлено під час проведення епідеміологічного обстеження (розслідування). Серед них – ТОВ «ДЖУНА», ТОВ «АМІАТА», ТОВ «ТВИЧ», ТОВ «НАГВАЛЬ-ФІШ». Наявна документація не впорядкована, встановити повний перелік торгівельних мереж, куди постачалась дана продукція, неможливо.

З початку поточного року на території області зареєстровано 4 випадки захворювання на ботулізм. Всі випадки розрізнені, виникали в побуті.

На сьогоднішній день в реанімаційному відділенні на лікуванні з діагнозом «Ботулізм» перебуває 2 жителя Липовецького району, які пов’язують захворювання з вживанням риби промислового виробництва – карась в’ялений був придбаний в супермаркеті під Києвом.

Увага! Держпродспоживслужба просить мешканців однієї з областей тимчасово утриматись від вживання риби! (список виробників) Увага! Держпродспоживслужба просить мешканців однієї з областей тимчасово утриматись від вживання риби! (список виробників) Reviewed by Ivan on 09:34:00 Rating: 5