Закон Савченко відпочиває: хочуть прийняти новий закон щодо ув’язнення жінок

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект  №6353 щодо удосконалення порядку запобігання та протидії дискримінації в Україні, передає 


Законопроектом пропонується виключити можливість застосування довічного позбавлення волі до жінок, які вперше вчинили злочин.

Відповідні зміни передбачається внести до Кримінального кодексу та законів «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні».

На думку членів Комітету ВР, внесення змін до законів «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» та «Про засади запобігання і протидії дискримінації в Україні» дозволить не вважати дискримінацією за ознакою статі чи наданні необгрунтованих переваг, застосування до жінок інших правил щодо встановлення різних видів та розмірів кримінальних покарань, порядку їх виконання та відбування.

Комітет, зважаючи на актуальність законопроекту, з метою сприяння захисту прав і законних інтересів засуджених жінок, членів їх сімей, гуманізації порядку притягнення жінки до кримінальної відповідальності, ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду в першому читанні прийняти законопроект № 6353 за основу.


Закон Савченко відпочиває: хочуть прийняти новий закон щодо ув’язнення жінок Закон Савченко відпочиває: хочуть прийняти новий закон щодо ув’язнення жінок Reviewed by Saha Garasimovich on 13:52:00 Rating: 5