ОПРИЛЮДНЕНО СПИСОК ДОКУМЕНТІВ, ЯКІ ВІДТЕПЕР НЕОБХІДНО МАТИ ВОДІЯМ

Вже з 11 червня українці отримають право скористатися безвізовим режимом з країнами Є, а якщо захочуть здійснювати подорож на автомобілі, то їм потрібно мати ряд документів і інших речей.


Так, для подорожі за кордон на автомобілі, потрібно:

національне посвідчення водія (посвідчення повинно відповідати міжнародним вимогам – зокрема, в разі користування національним посвідченням водія за кордоном, документ повинен мати термін дії);

розпізнавальний знак України на транспортному засобі;

договір обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів;

свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане на особу, яка перетинає кордон;

державний номерний знак на транспортному засобі.

Індивідуальні номерні знаки транспортних засобів дійсні тільки на території України, за кордон необхідно виїжджати на державних номерних знаках.

У разі відсутності права власності на транспортний засіб – слід оформити документи для поїздки за кордон, для цього необхідна заява власника транспортного засобу або документ, що підтверджує право користування і (або) розпорядження транспортним засобом.

Транспортні засоби, на які відповідно до закону встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних в розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

ОПРИЛЮДНЕНО СПИСОК ДОКУМЕНТІВ, ЯКІ ВІДТЕПЕР НЕОБХІДНО МАТИ ВОДІЯМ ОПРИЛЮДНЕНО СПИСОК ДОКУМЕНТІВ, ЯКІ ВІДТЕПЕР НЕОБХІДНО МАТИ ВОДІЯМ Reviewed by Ivan on 22:42:00 Rating: 5