Загострення на луганському напрямку. Аналіз ситуації

За останні дні ситуація у зоні проведення АТО істотно загострилась. Зокрема, вчора, 7 червня, на луганському напрямку бойовики застосували важку артилерію. За минулу добу українські ЗС втратили двох бійців.


Що стало причиною загострення військового конфлікту на луганському напрямку, які втрати поніс ворог та хто протистоїть українським воїнам по той бік фронту. Про це та інше UAINFO розповів військовий експерт, співголова ГІ "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Як почалося загострення

ЗСУ покращили свої тактичні показники, просунувшись на 1,5 кілометра вперед у районі Бахмутської траси, яка є стратегічною та сполучає Луганськ з контрольованою силами АТО частиною області.

У відповідь бойовики здійснили спробу вибити українських військовослужбовців із зайнятої території. Контратака НЗФ не вдалася. Натомість українським бійцям вдалося не тільки відбити наступ ворога, але й перейти в контрнаступ, зайнявши першу лінію оборони противника в районі населеного пункту Жолобок і колишнього 31-го блокпосту. Наразі Жолобок фактично оточений ЗСУ. Рішення щодо його звільнення тепер залежить не від військових, а від політичного керівництва країни.

Своїми діями українська армія продемонструвала, що вміє не тільки оборонятися, але й успішно контратакувати.

Варто відзначити, що інформацію про успішний контрнаступ ЗСУ також підтвердив ворог - зокрема, колишній "міністр оборони" "ДНР" Ігор Гіркін.

ЗСУ не порушували мінські угоди



Всі операції бійців АТО поблизу Бахмутської траси не суперечать мінським домовленостям, оскільки територія, на якій проходять військові дії, згідно з цими домовленостями має перебувати під контролем України.

Бойовики застосували артилерію

В районі Кіровська і Стаханова вчора терористи здійснювали артилерійські обстріли. Вогневе протистояння почалося десь о 10:30 і тривало близько п'яти годин. Бойовики вели вогонь в основному у напрямку н. п. Жолобок.

ЗСУ були змушені відкрити вогонь, щоб подавити вогневі позиції бойовиків. Застосовувалися БМП і ствольна артилерія.

Також, щоб не дати силам АТО закріпити свій тактичний успіх, вчора близько 17-ї години бойовики здійснювали передислокацію живої сили та техніки з боку Луганська і Стаханова.

Втрати терористів

За попередніми даними самих же бойовиків, їхні втрати у результаті невдалої операції складають близько десяти "двохсотих", поранених вороги наразі не порахували.

Хто протистоїть українським військовослужбовцям

В одній з найгарячіших точок на луганському напрямку силам АТО протистоїть колишня так звана "бригада" "Привид" вбитого Олексія Мозгового. "Бригада" деморалізована і вже давно не являється концентрованою військовою одиницею, якою була раніше. Та й, власне, "бригадою" залишки "Привида" можна назвати лише умовно - за чисельністю особового складу це швидше рота.

Загострення на луганському напрямку. Аналіз ситуації Загострення на луганському напрямку. Аналіз ситуації Reviewed by Ivan on 09:28:00 Rating: 5