Таємниця сумки Богів: загадка зниклих цивілізацій, над якою б’ються сучасні вчені


Вчені всього світу б’ються над загадкою: як таке можливо, що тисячолітні зображення аннунаків, на яких зображений бог із таємничою сумкою у руці, зустрічаються по всьому світу і навіть у мезоамериканських цивілізацій. Чи є співпадінням те, що ця загадкова сумочка у руці бога, яку можна побачити на древньошумерських картинах aннунаків, зустрічається у декількох культурах в Америці і Гебеклі-Тепе.

Переконливі факти, знайдені за останні кілька десятиліть, довели, що людство явно стикається з «амнезією». Численні відкриття, зроблені по всій земній кулі, змусили засумніватися, що ж на даний момент дійсно відомо про походження людства, давні культури та історію в цілому. Сьогодні доводиться повільно, частинами проводити дослідження спочатку і збирати невеликі шматочки гігантської головоломки для пошуку відповідей.

Наприклад, як сучасна наука може пояснити незліченні подібності між цивілізаціями, які жили тисячі років тому, і які були розділені десятками тисяч кілометрів. Також чому майже всі стародавні культури на Землі вирішили будувати піраміди. І чому так багато пірамід настільки схожі. Це виглядає так, ніби майже всі стародавні цивілізації слідували одному і тому ж плану і якимось незрозумілим чином були пов’язані між собою тисячі років тому.

Одна з найбільш цікавих і приголомшливих загадок може відноситись до Стародавньої Месопотамії, яку часто називають колискою цивілізації. Саме місцевий загадковий мотив змушує багатьох авторів задуматися щодо того, а чи все правильно в історії, якій всіх вчать. Стародавні шумери зображували своїх божеств «аннунаків» дуже цікавим чином. Двома найбільш цікавими об’єктами, які можна побачити майже на всіх зображеннях древніх шумерських божеств, є «наручні годинники» та таємнича «сумка» у руці бога.

Цікаво, якщо переміститися на тисячі кілометрів із Месопотамії до Північної та Південної Америки, то неважко виявити, що майя, ацтеки та інші стародавні цивілізації використовували ідентичний мотив, зображуючи своїх божеств. А тепер перемістимося до Єгипту, де … знову той самий мотив. Знаменитий символ анкх, який відомий, мабуть всім, також постійно зображували у руці божества, причому його тримали за верхню петлю дуже схоже на те, як боги тримали свою таємничу «сумочку» в стародавній Месопотамії і Північній та Південній Америці.

Тепер виникає питання: чому стародавні цивілізації в Америці, Єгипті та Месопотамії зображували своїх божеств з одним і тим самим загадковим об’єктом у руці. Чи можливо, що ці всі стародавні культури відвідували одні й ті ж «боги». На це зараз відповіді, мабуть, немає. Однак, цікаво, що древніх аннунаків майже завжди представляли у гуманоїдній формі, хоча багато рис вказують на явні відмінності між аннунаками і звичайними людьми. При цьому риси обличчя древніх богів Ануннаків завжди були добре сховані завдяки довгим бородам.

Подібно до того, як стародавні шумери зображували своїх богів у вигляді гуманоїдів, стародавні єгиптяни і різні культури в Америці робили те ж саме. Очевидне питання тут – «чому». Чому стародавні культури, розділені тисячами кілометрів, зображували своїх богів практично ідентично. І це, не враховуючи таємничу сумку. На археологічній ділянці Ла-Вента можна знайти кам’яну стелу із зображенням стародавнього мезоамериканського бога Кетцалькоа́тля, який також тримає у руці той самий «мішок» або «сумку», яка фігурує на древніх шумерських зображеннях.

Причому, це не єдине місце у Мексиці, де було знайдено цікаве зображення. Якщо вирушити у Тулу – важливий регіональний центр, який досяг свого апогею в якості столиці імперії тольтеків між падінням Теотіуакана і зростанням Теночтітлан, то тут до цих пір збереглися масивні статуї «атлантів». Якщо розглянути їх уважніше, то нескладно звернути увагу, що в черговий раз присутня таємнича сумка.

І наостанок вирушимо в Гебеклі-Тепе, який розташований на віддаленому пагорбі у південній частині Туреччини. І тут можна побачити дивну сумку в руці статуй божеств. Гебеклі-Тепе є одним із найстаріших (якщо не найстарішим) мегалітичним храмом на нашій планеті. Тут збереглися масивні кам’яні стовпи, встановлені у вигляді ряду кілець, що були свідками безлічі найрізноманітніших цивілізацій, які правили на планеті.

Масивні камені, як вважають, були вирізані неолітичними мисливцями-збирачами близько 12 тисяч років тому, хоча недавні свідчення вказують на той факт, що таємничий храм, який складається з трьох величезних кам’яних кіл, навмисно поховали з невідомої причини у далекому минулому.

Після 13 років розкопок археологи, які вивчають це місце, так і не змогли зрозуміти, як стародавні люди звели деякі з найбільших кам’яних монументів на планеті. Чому стародавні культури зображували своїх богів із сумкою у руці, що було всередині неї і, що найголовніше, як взагалі можливо, що таємнича сумка присутня у різних цивілізаціях по всій земній кулі – чи будуть знайдені відповіді на ці питання, невідомо.

Таємниця сумки Богів: загадка зниклих цивілізацій, над якою б’ються сучасні вчені Таємниця сумки Богів: загадка зниклих цивілізацій, над якою б’ються сучасні вчені Reviewed by Ivan on 12:56:00 Rating: 5