Заживемо! В травні підвищиться прожитковий мінімум

З 1 травня 2017 року відбудеться перше підвищення прожиткового мінімуму і мінімального розміру пенсій. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, зраджує прес-служба уряду.


“У Державному бюджеті України на 2017 рік зафіксовано підвищення прожиткового мінімуму і мінімального розміру пенсій двічі протягом року – з 1 травня 2017 року та з 1 грудня 2017 року”, – сказав Розенко.

За його словами, для 8 млн пенсіонерів, розмір пенсійних виплат яких залежить від мінімальної пенсії виросте мінімум на 10%.

За його словами, прожитковий мінімум для непрацездатних осіб (мінімальна пенсія) з 1 травня 2017 становитиме 1312 грн, а з 1 грудня – +1373 грн.

Картинки по запросу прожитковий мінімум

Читайте також: Закон про працю: важлива зміна для українців передпенсійного віку . Дізнайтесь, Які вимоги МВФ повинна виконати Україна

Як відомо, Україна страждає через величезний дефіцит Пенсійного фонду, тому пенсійна реформа – найважливіший пункт Меморандуму з МВФ. Влада обіцяє прийняти законопроекти, необхідні для реформи, вже цієї весни.


Заживемо! В травні підвищиться прожитковий мінімум  Заживемо! В травні підвищиться прожитковий мінімум Reviewed by Saha Garasimovich on 10:02:00 Rating: 5