Українці! Максимальний репост! Ви можете втратити ВСЕ до копійки!


Аферисти можуть підсунути людині підроблений закордонний паспорт, зникнути з її грішми, а то і зовсім набрати кредитів на ім’я клієнта. Безвіз активізував попит на закордонні паспорти з біометричними даними.

Адже саме власники таких документів зможуть безперешкодно їздити в Європу, тоді як власникам звичайних паспортів і далі доведеться відкривати візи.

За словами прес-секретаря держпідприємства Документ Володимира Поліщука, коли були оголошені результати голосування Європарламенту по безвізу для України, на сайт, замість стандартних 2-3 тис. чоловік, зайшло близько 25 тис. Незвичне до такого напливу відвідувачів “залізо” просто лягло.

Зараз сайт працює, але з технічних причин у всіх паспортних центрах оформлення та видача закордонних паспортів не ведеться.

Складнощі з біометричними паспортами можуть змусити наших громадян звертатися до послуг посередників, які обіцяють в обхід черг зробити всі документи в необхідні терміни.

Але в Державній міграційній службі України настійно не рекомендує українцям звертатися до такого роду сумнівним посередникам. У кращому випадку, це закінчиться оформленням документів в тій же міграційній службі, тільки втридорога, а у гіршому – можна залишитися і без закордонного паспорта, і без грошей.

Виловлюють довірливих громадян в чергах

Вартість послуг компаній-посередників варіюється від 1 тис. до 8 тис. грн, в залежності від терміновості вирішення питання. Для порівняння, в державному центрі обслуговування громадян Паспортний сервіс паспорт обійдеться у 990-1245 грн. У ЦНАП при районних адміністраціях і міграційній службі – ще на 400 грн дешевше.

При цьому, на вудку аферистів можуть потрапити люди, яким закордонний паспорт потрібно отримати терміново, і вони готові заплатити за документ будь-які гроші. Але посередники можуть попросити і суму, яку можна порівняти з державним цінником, граючи саме на небажанні клієнта стояти у чергах.

В результаті шахраї можуть або підсунути людині підроблений закордонний паспорт, або просто зникнути з її грішми.

– Вони користуються послугами нечистих на руку чиновників і хоч і приводять вас під потрібний кабінет у відділення міграційної служби, але чекати все одно доведеться. Бували випадки, наприклад, коли шахраї використовували персональні дані клієнтів і брали на їх імена кредити. Тому користуватися такими послугами настійно не рекомендую, – попереджає Володимир Поліщук.

Застерігають від користування послугами посередників і юристи, відзначаючи при цьому, що багато фірм існують вже досить давно. Але з ажіотажем навколо біометричних паспортів їх активність може посилитися.

Українці! Максимальний репост! Ви можете втратити ВСЕ до копійки! Українці! Максимальний репост! Ви можете втратити ВСЕ до копійки! Reviewed by Ivan on 13:34:00 Rating: 5