ВЛАСНИКАМ АВТОМОБІЛІВ НА ІНОЗЕМНИХ НОМЕРАХ СВІТИТЬ ПОХМУРА ПЕРСПЕКТИВА


Всупереч очікуванням і протестам водіїв автомобілів на іноземних номерах, законопроект, що передбачає плату за перебування таких транспортних засобів на території України, не був підтриманий профільним комітетом Верховної Ради.

Водночас, варіант амністування автомобілів на іноземних номерах, що вже перебувають у країні, буде винесено на обговорення робочої групи.

Передбачається розробити законопроект, який дозволить одноразово легалізувати подібні транспортні засоби, яких в Україні налічується, за різними даними, від 16 до 65 000 одиниць.

Для амністії будуть визначені чіткі дати — наприклад, протягом другого півріччя 2017 року.

Протягом цього періоду всі власники автомобілів на іноземній реєстрації повинні будуть заплатити податки і легалізувати свої автомобілі, отримати українські номери. Якщо вони цього не зроблять, то такий автомобіль буде поза законом і до нього будуть застосовуватися санкції.

Більше того, в подальшому ввозити автомобілі з тимчасовим ввезенням буде неможливо — той самий законопроект повинен посилити відповідальність за ці дії.

ВЛАСНИКАМ АВТОМОБІЛІВ НА ІНОЗЕМНИХ НОМЕРАХ СВІТИТЬ ПОХМУРА ПЕРСПЕКТИВА ВЛАСНИКАМ АВТОМОБІЛІВ НА ІНОЗЕМНИХ НОМЕРАХ СВІТИТЬ ПОХМУРА ПЕРСПЕКТИВА Reviewed by Ivan on 14:22:00 Rating: 5