Що потрібно виключити із раціону, щоб "втекти" від інсульту

Підвищене споживання продуктів, які містять транс-жири, може призводити до серцевих нападів та інсультів.


До такого висновку дійшли дослідники Єльського університету.

Транс-жирні кислоти, або транс-жири, зазвичай зустрічаються у таких продуктах як чіпси, крекери, смажена їжа та хлібобулочні вироби.

Транс-жири зазвичай зустрічаються у таких продуктах як чіпси, крекери, смажена їжа та хлібобулочні вироби. Фото Nomadsoul1/Depositphotos
Починаючи з 2018 року в США по всій країні буде встановлене обмеження на використання гідрогенізованої олії у продуктах харчування, таким чином вдасться повністю усунути використання у закладах транс-жирів.

Наразі така заборона діє у Нью-Йорку. Тож автори дослідження порівнювали здоров'я нью-йоркців та людей, що живуть у округах без обмежень.

Використовуючи дані Державного департаменту оцінки здоров'я і перепису населення в період між 2002 і 2013 роками, дослідники зосередилися на показниках госпіталізації для серцевого нападу та інсульту.

Вони виявили, що через три і більше роки після того, як були реалізовані обмеження, кількість госпіталізацій у цих районах значно зменшилася. Зниження для комбінованих умов було 6,2%.

"Це досить істотне зниження. Наше дослідження підкреслює міць державної політики для впливу рівень серцево-судинних захворювань.

Транс-жири шкідливі для серцево-судинної системи, і зведення їх до мінімуму або усунення з раціону може істотно знизити ймовірність інфаркту та інсульту", – зазначає доктор Єльської школи медицини Ерік Брандт.


Що потрібно виключити із раціону, щоб "втекти" від інсульту Що потрібно виключити із раціону, щоб "втекти" від інсульту Reviewed by Saha Garasimovich on 11:28:00 Rating: 5