Вчені назвали овоч, що знижує ризик розвитку раку в 5 разів


Вам достатньо з’їдати брокколі кілька разів на тиждень, щоб протистояти розвитку раку в вашому організмі. По крайній мірі, розвитку раку печінки точно.

Так стверджують дослідники з Університету штату Іллінойс. У якийсь момент вони виявили, що до раку може привести накопичення жиру в печінці. Після чого підключили до експерименту мишей.

Вибрали спеціальних гризунів, які генетично були схильні до ожиріння, і за допомогою рясного харчування і зміни активності домоглися того, що ті почали додавати у вазі.

Тоді вчені скорегували харчування піддослідних, і в залежності від цього розділили їх на чотири групи в залежності від типу дієти:

– дієта з нормальним вміст жирів і вуглеводів,

– аналогічне харчування, але до нього додали брокколі,

– дієта з високим вмістом жирів,

– дієта з високим вмістом жирів плюс брокколі.

Згодом у мишей, які обходилися без брокколі, стали з’являтися вузлики в печінці, які могли стати передвісником в тому числі і появи раку. Однак коли в раціон гризунів додали брокколі, вузлики стали зменшуватися, а деякі і зовсім зникли.

Крім цього, додавання цього овоча в раціон призвело до поліпшення стану печінки у мишей. Автори впевнені, що брокколі допоможе запобігти розвитку раку печінки і у людей.

– Існує дві ймовірності, коли печінка починає накопичувати жир: перший, коли людина вживає багато їжі з високим вмістом шкідливих жирів і цукру, а другий – це зловживання алкоголем, – каже Елізабет Джеффрі, професор Університету штату Іллінойс і автор дослідження. – Перший варіант особливо поширений серед американців і саме він веде до того, що людина більше не контролює кількість жиру, який накопичується в його печінці, і тим самим провокує розвиток раку. І якраз брокколі може стати першим лікарем і помічником в боротьбі із захворюванням.

Скільки саме потрібно споживати брокколі для профілактики раку? Намагайтеся з’їдати кілограм в тиждень. А на скільки прийомів ви розділите цей кілограм, залежить від вашого бажання.

Раніше, до речі, іншим вченим також вдалося довести, що вживання брокколі знижує ризик розвитку раку, але тоді річ йшла про онкологію молочної залози, передміхурової залози і колоректального раку.

Вчені назвали овоч, що знижує ризик розвитку раку в 5 разів Вчені назвали овоч, що знижує ризик розвитку раку в 5 разів Reviewed by Ivan on 09:08:00 Rating: 5