25 неймовірних наукових фактів, які будуть цікаві кожному


Якщо задуматися, все навколо нас складається практично з нічого. Судіть самі: все існуюче складається з атомів, чи не так? А сам атом, незважаючи на наявність в ньому ядра і обертаючихся навколо цього ядра частинок - електронів, протонів, нейтронів - на 99,99% складається з порожнечі.

Якщо наперсток наповнити матерією з нейтронної зірки, він буде важити майже 100 мільйонів тонн.

Псевдосліпота - це явище, при якому у сліпих людей з'являється фізіологічна реакція на візуальні стимули (наприклад, зле обличчя), незважаючи на те, що вони не здатні їх бачити.

Якби люди використовували формули Ньютона замість теорії відносності Ейнштейна, обчислення GPS відрізнялися б на кілька кілометрів.

Найхолодніше місце певною Всесвіту знаходиться на Землі в фінській лабораторії. Вченим вдалося заморозити атоми за допомогою лазерного охолодження. Це призвело до температур в межах мільярдної ступеня абсолютного нуля.

У людському мозку більше синапсів, ніж зірок у Чумацькому шляху.

Якби можна було прибрати весь порожній простір в атомах, то Еверест помістився б у чарку.

Та ж хімічна сполука, що надає малині її смак, розлита по всьому Всесвіті. Вчені припускають, що якби Всесвіт можна було б спробувати, він був б схожий на малину.

Відповідно до експерименту Хафелі-Кітінг, час біжить швидше під час польоту в західному напрямку, ніж в східному напрямку (щодо центру Землі).

Всі клітини вашого тіла ділилися з тих пір, як на Землі зародилося життя. І весь цей поділ закінчиться з вашою смертю за винятком клітин, які ви передасте вашим нащадкам (1 на дитину) і деяких обставин (наприклад, донорство органів).

Єдина причина, по якій ви здатні прочитати цю статтю полягає в тому, що сотні кілометрів кабелів скловолокна лежить на дні океану.

Мастило в ваших колінах є одним з найбільш слизьких речовин, відомих людині.

Коли ви згадуєте якусь подію в минулому, ви згадуєте не саму подію, а скоріше останній раз, коли ви її згадували. Іншими словами, у вас спогад спогадів. З цієї причини спогади людей часто неточні.

Плутон зробив всього 1/3 обороту з тих пір, як був відкритий.
Якби Земля була розміром з більярдну кулю, вона була б більш гладкою (було б менші коливань між високими і низькими точками на її поверхні).

Піт людини не має запаху, але так як ним харчуються бактерії, то запах виходить від продуктів їх відходів.

У ваших легенів така ж площа поверхні, як у тенісного корту.

Не існує способу науково довести, що ми не є частиною комп'ютерної імітації.

Людське тіло випромінює більше тепла на одиницю об'єму, ніж Сонце.

Жоден з ваших предків не помер до того як успішно привів на світ потомство.

Кислота шлунка досить сильна, щоб розчинити цинк.

На Сонці відбуваються вогняні вихори, що перевершують за розмірами Землю.

Ви ніколи, насправді, ні до чого не торкаєтеся. Ваші атоми просто відштовхують атоми інших об'єктів (велика частина яких представляє собою порожній простір).

Ваш мозок складається в основному з води і жиру.

Вода проводить електрику тільки завдяки забрудненю. Ідеально чиста вода не проводить електрику.

З чотирьох основних сил (гравітація, електромагнітна сила, сильна ядерна і слабка ядерна), гравітація є найслабшою, найлегше спостерігається і найменш зрозумілою.


25 неймовірних наукових фактів, які будуть цікаві кожному 25 неймовірних наукових фактів, які будуть цікаві кожному Reviewed by Ivan on 12:57:00 Rating: 5