В УКРАЇНІ РОЗПОЧАЛИСЯ ЗЙОМКИ ІСТОРИЧНОГО ФІЛЬМУ "КОРОЛЬ ДАНИЛО"

Режисер Тарас Химич, відомий своїм фільмом про УПА "Жива", знімає художній фільм про короля Данила Галицького і його часи. Про це повідомляє газета "День".


Режисер повідомив, що останні місяці займався не тільки тим, що презентував свою стрічку "Жива" в різних містах України, а й відзняв частину свого наступного фільму "Король Данило". Львівський митець до того знімав документальні фільми, історичні хроніки, а минулого року презентував свій перший художній фільм "Жива" про долі упівців.

За словами Тараса Химича, його новий художній фільм "Король Данило", тізер якого був оприлюднений днями, - це екшн, блокбастер. Режисер обіцяє видовищні масові бої і максимальне наближення до історичної епохи.

"Це позитивна історія. Це історія, яка сталася давно, але на цій землі, де ми живемо. Вона безпосередньо стосується всіх нас", сказав творець фільму.

На стрічкою працює так ж знімальна група, яка знімала фільм "Жива". Локації зйомок будуть відповідати місцям історичних подій. У стрічці буде показано не лише постать князя (короля) Данила, а й потужну імперію – Київську Русь.

"Ми вибрали декілька локацій і на одній із них ми навіть хочемо побудувати тогочасне містечко, хочемо створити середовище. Є одна локація на Прикарпатті для цього. Але ми хочемо також знімати і в центральній Україні, і на Поділлі, тому що це ж держава, вона була великою, вона не обмежувалася тільки Галичиною чи Волинню, це фактично Київська Русь", пояснив режисер.

Імен акторів режисер наразі не оприлюднює, але сказав, що до зйомок залучили тих, "хто несе у собі дух цієї землі".

"Ми вже працюємо з реконструкторами, будемо мати тренувальні табори для акторів. Все ж таки це зброя і всі мають володіти нею правильно. Обіцяємо вам розкішні постановки боїв, дуже видовищні", розповіла виконавча продюсерка Олеся Галканова.

Прем`єру "Короля Данила" творці обіцяють на 2018 рік.


В УКРАЇНІ РОЗПОЧАЛИСЯ ЗЙОМКИ ІСТОРИЧНОГО ФІЛЬМУ "КОРОЛЬ ДАНИЛО" В УКРАЇНІ РОЗПОЧАЛИСЯ ЗЙОМКИ ІСТОРИЧНОГО ФІЛЬМУ "КОРОЛЬ ДАНИЛО" Reviewed by Saha Garasimovich on 19:49:00 Rating: 5