Теж залишаєте телефон на зарядці на ніч? Ось чому не варто цього робити!


Багато хто не уявляє своє життя без смартфона, планшета або міні-комп’ютера. Ми так часто користуємося ними протягом дня, що до вечора вони зазвичай повністю розряджені. Ми ставимо їх заряджатися на ніч, а коли прокидаємося, їх акумулятор вже заряджений на 100%.

Але чи безпечно залишати смартфони включеними в розетку на всю ніч? Що буде, якщо тривалий час заряджати девайс, батарея якого вже повна? Ці питання задали експертові. Повідомляє INVADERS з посиланням на navkolonas.com

Чи можна залишати телефон заряджатися на ніч?

Це одне з основних питань, які турбують власників гаджетів. У більшості випадків ваш смартфон дійсно досить розумний для того, щоб перестати споживати електроенергію, коли акумулятор повністю зарядиться. Однак, якщо у вашому девайсі використовується літій-іонний акумулятор, він може нагріватися під час тривалого підключення до джерела живлення. При підвищенні температури акумулятор окислюється, що зменшує його ємність і скорочує тривалість служби. Обов’язково виймайте такий телефон з чохла, щоб запобігти нагріванню.

Який оптимальний спосіб зарядки смартфона?

У випадку з літій-іонними акумуляторами, їх краще тримати зарядженими на рівні 50-80%. Це значно подовжить їх роботу. Так що кілька коротких підзарядок протягом дня набагато безпечніше і корисніше для вашого акумулятора. Це може здатися вам незручним, але це оптимальний спосіб заряджати ваш девайс, щоб продовжити термін його служби.

Чого слід уникати?

Головна небезпека для вашого акумулятора – це цикли повної розрядки-зарядки, коли ємність зарядки батареї падає до 10 відсотків і менше, а потім заряджається до 100. Будь-який акумулятор розрахований на обмежену кількість циклів. Коли ліміт вичерпано, батарея стане розряджатися в рази швидше. Тому намагайтеся не допускати стрибків від 0 до 100%.

Використовуйте якісні аксесуари

Для продовження життя вашого девайса намагайтеся використовувати якісні зарядні пристрої. Вони повинні йти в комплекті з вашим смартфоном. У разі поломки купуйте інше зарядний пристрій того ж виробника, що і ваш смартфон. Іноді брендові аксесуари коштують дорого, в такому випадку постарайтеся використовувати гаджети відомих марок. Перевірте, щоб потужність і ємність зарядки відповідали вашому акумулятора.

Отже, як ви вже зрозуміли, залишати телефон включеним в розетку на ніч можна, проте переконайтеся, що він не перегрівається при цьому. Протягом дня намагайтеся заряджати ваш девайс невеликими порціями і не допускайте граничної циклічної розрядки-зарядки від 0 до 100 відсотків.

Теж залишаєте телефон на зарядці на ніч? Ось чому не варто цього робити! Теж залишаєте телефон на зарядці на ніч? Ось чому не варто цього робити! Reviewed by Ivan on 08:42:00 Rating: 5