БЕНЗИН ДЕШЕВШИЙ ВІД ВОДИ: УКРАЇНКА РОЗПОВІЛА ПРО ЖИТТЯ В ОАЕ


В Об’єднаних Арабських Еміратах бензин дешевший за воду. Літр води коштує близько $0,3, бензин – $0,2. Курси для здачі на права коштують $2 тис. За кожну перездачу доплачують $100. Якщо не вкластися у 3 чи 6 місяців навчання потрібно доплатити $200 для його продовження. Про це gazeta.ua розповіла українка Ольга Риліна, яка три роки живе в місті Дубай.

“За 10 тисяч доларів можна купити хорошу машину. Наприклад, автомобілі Toyota Yaris чи KIA Picanto. В нас їх вважають престижними, тут – одні з найдешевших. До того ж автомобілі вигідно купувати в кредит. Тут хороша банківська система. Можна відраховувати від 100 до 200 доларів із зарплати і користуватися машиною з двома чи трьома відсотками банку. Більшість наших представників діаспори мають права і користуються автомобілями”, – розповідає Ольга Риліна.

Найчастіше люди, які приїжджають вперше, працюють у ресторанах і хостесах. Отримують від $1 тис. у місяць. Роботодавці оплачують їм дорогу, житло і харчування. Потім знаходять кращу роботу. Спеціалісти середнього рівня – секретарі, асистенти менеджерів отримують від $2 тис.

“При виборі на роботу цінять людей із гарним рівнем англійської і досвідом. Також відіграє роль національність. Британці, американці й ірландці, європейці отримують набагато більше за українців і вихідців з інших країн. Водночас можуть мати менший досвід. Це пов’язано з тим, що вони безпосередні носії мови. Всю документацію дублюють англійською. Важливо, щоб вона була грамотна. Секретар нашої національності може отримувати 2 тисячі доларів, а британець не піде на роботу, де платять менш як 4 тисячі доларів”.

Кожні 3 місяці в Арабських Еміратах проходять шопінг-фестивалі для місцевих і туристів. Знижки на одяг сягають 70%.

“В Еміратах 90 відсотків – приїжджі люди, які працюють. Тому тут можна побачити як індуські сарі, пакистанський національний одяг, так і дівчат у шортах та топах. Місцеві ходять повністю закриті. Місто настільки контрастне, що на одному і тому ж пляжі хтось може купатися повністю закритий, а хтось у бікіні. Обмеження в одязі є лише у державних структурах. Там не можна одягати блузки з відкритими плечима і спідниці вище колін”.

БЕНЗИН ДЕШЕВШИЙ ВІД ВОДИ: УКРАЇНКА РОЗПОВІЛА ПРО ЖИТТЯ В ОАЕ БЕНЗИН ДЕШЕВШИЙ ВІД ВОДИ: УКРАЇНКА РОЗПОВІЛА ПРО ЖИТТЯ В ОАЕ Reviewed by Ivan on 18:40:00 Rating: 5