Якщо ви зберігаєте картоплю в холодильнику, дістаньте її звідти негайно!
Це … картопля!
Справа в тому, що коли ми зберігаємо її в холодильнику, крохмаль починає перетворюватися в цукор. Коли ми піддаємо картоплю термічній обробці, ці цукри з’єднуються з аспарагіновою амінокислотою і утворюють мономер акриламід, який смертельно шкідливий для здоров’я. Це хімічна сполука потенційно здатна викликати рак.
Акриламід використовується у виробництві паперу, барвників, клею і пластика. На дослідженнях, проведених на гризунах, вчені довели, що це мутагенна речовина ушкоджує хромосоми кров’яних тілець, що є першою стадії формування онкології.
Але найсумніше те, що величезна кількість акриламіду міститься в більшості продуктів “фаст-фуду”, включаючи чіпси і картоплю фрі. Саме тому фахівці радять готувати всі ці “смаколики” вдома, щоб найбільшим фактором ризику була їх калорійність … Про це варто пам’ятати хоча б тому, що статистика смертей від раку зростає в геометричній прогресії, і недбалість може дорого обійтися!
Якщо ви зберігаєте картоплю в холодильнику, дістаньте її звідти негайно!
Reviewed by Василь Іваночко
on
11:25:00
Rating: