Чистотіл. Рецепти народної медицини

У чистотілу є одна дуже цікава особливість. Він одразу відшукує корінь хвороби. Якщо сік або порошок помістити на біологічно активну точку, то спостерігається миттєва трансформація, перенесення його до джерела хвороби.


Маззю з соку чистотілу на козячому салі араби лікували і лікують виразки

У нас чистотіл нерідко порівнюють з женьшенем. Застосовувати його можна у вигляді соку, відвару, настоянки, екстракту. Про цілющі властивості чистотілу люди знають з найдавніших часів.

Для лікування очних хвороб потрібно варити сік чистотілу з медом у співвідношенні 1:1 на слабкому вогні, поки не припиниться виділення піни і сам він не стане схожим на мед. 

Маззю з соку чистотілу на козячому салі араби лікували і лікують виразки зовнішні. Мазь з порошку чистотілу, ланоліну і вазеліну, звана "Плантазан Б", виліковує початкові форми шкірного туберкульозу, псоріаз, рак шкіри, червоний вовчак, мозолі (чистотіл - 10 г, ланолін - 10 г, вазелін - 10 г, карболова кислота 0, 25% - 10 крапель).

Чистотіл має протипухлинну дію, розсмоктує рубці після інфарктів та інсультів. (1 столову ложку на склянку окропу наполягають рівно 15 хвилин в термосі). Приймати по 2 столові ложки 3 рази на день до їжі.

Настій чистотілу в суміші з кропивою і календулою перешкоджає розростанню метастазів. Трави взяти в рівних вагових частинах, подрібнити, змішати. 1 столову ложку збору на склянку окропу настояти в термосі. Приймати 0,5 склянки вранці натщесерце і іншу половину склянки до вечері.

Свіжим соком чистотілу "припікають" бородавки, канділоми, поліпи, мозолі, парадонтоз, його застосовують при хворобах печінки і жовчного міхура, закапують в очі при більмі і трахомі, кладуть на хворий зуб. При поліпах прямої кишки роблять на ніч клізми з 5-7 крапель соку чистотілу на 50-60 г води.

Сік чистотілу можна заготовити й на зиму. Для цього обережно зрізують стебла довжиною 12-15 см з квітками, пропускають через м'ясорубку і віджимають сік. На 1 літр соку потрібно додати 500 г горілки або 250 г спирту.

При захворюваннях шлунка сік пити так: перший день по 1 чайній ложці 3 рази на день до їжі, а в другій і в наступні дні приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день до їжі.



Чистотіл. Рецепти народної медицини Чистотіл. Рецепти народної медицини Reviewed by Василь Іваночко on 12:26:00 Rating: 5