Вчені упевнені, що через два роки людині переллють штучну кров

У 2017 році почнуться клінічні випробування штучної крові, отриманої в лабораторних умовах зі стовбурових клітин.


Національна служба охорони здоров'я Великобританії (NHS) повідомила, що в 2017 році почнуться клінічні випробування штучної крові, отриманої в лабораторних умовах зі стовбурових клітин. 

Повідомляється, що клінічні випробування пройдуть під контролем співробітників Брістольського університету, а також вчених з Оксфордського та Кембриджського університетів. У рамках експерименту приблизно 20 здоровим добровольцям введуть від 5 до 10 мл штучної крові, повідомляє Медпортал з посиланням на ВВС. 

Співробітники NHS пояснили, що застосування штучної крові може допомогти пацієнтам, які страждають від таких захворювань, як серповидноклітинна анемія. «Протягом тривалого часу вчені в усьому світі шукали альтернативу донорської крові. Ми впевнені, що до 2017 року наша команда буде готова провести клінічні випробування», — пояснив співробітник NHS Нік Уоткінс (Nick Watkins). За його словами, штучна кров не замінить застосування донорської крові, проте з її допомогою лікарі зможуть ефективніше лікувати деякі захворювання.


Вчені упевнені, що через два роки людині переллють штучну кров Вчені упевнені, що через два роки людині переллють штучну кров Reviewed by Василь Іваночко on 21:16:00 Rating: 5