Фахівці виявили нові ознаки, коли наближається інсульт

Співробітники Університету Сіднея провели дослідження, яке допомогло виявити новий спосіб запобігання інсульту.


В експерименті вчених взяли участь 3,5 тисячі австралійців у віці від 49 років. Автори дослідження час від часу фотографували їх сітківку ока, щоб виявити пошкодження судин або ретинопатію. В цілому дослідження тривало впродовж п’яти років. Головним завданням фахівців було проведення аналізу причин інсультів у піддослідних.

В результаті медики прийшли до висновку, що швидкий інсульт можна передбачити по очах людини, аналізуючи пошкодження або зміни кровоносних судин сітківки. За словами авторів дослідження, в 70 відсотках випадків люди з дегенерацією сітківки стикалися з інсультом.

Під час свого експерименту фахівці також враховували, що їх піддослідні курять або мають високий кров’яний тиск – обидва чинники можуть сильно вплинути на виникнення інсульту.

За словами дослідників, кровоносні судини очей мають подібні анатомічними особливостями з кровоносними судинами в головному мозку.

Австралійські фахівці впевнені, що проведені експерименти у вигляді звичайної процедури аналізу стану сітківки допоможуть в майбутньому передбачати ймовірність виникнення інсульту у людей, які знаходяться в групі ризику.


Фахівці виявили нові ознаки, коли наближається інсульт Фахівці виявили нові ознаки, коли наближається інсульт Reviewed by Saha Garasimovich on 21:37:00 Rating: 5