Звички, від яких варто позбутися, аби взимку більше не хворіти

Є чудова новина: щоб добре самопочуття не покидало вас всю зиму, досить лише відмовитися від звичок, які непомітно прирікають нас на застуду!


Ми дізналися слушні поради, як не захворіти взимку і вдосталь насолодитися морозними днями і святами, — повідомляють “Українські реалії”.

Використовувати краплі для носа перед виходом

Судини і так звужуються під дією холоду. Якщо ж ми «допоможемо» їм за допомогою крапель, слизова не встигатиме захищати нас від мікроорганізмів і зігрівати повітря, яке ми вдихаємо. Краще просто прочистити ніс перед виходом.

Дихати ротом на вулиці

Коли ви дихаєте ротом, повітря не встигає зволожитися і зігріватися, через що підвищується ймовірність підхопити ангіну. Щоб цього уникнути, краще дихати носом, повільно і неглибоко.

Укутувати шарфом ніс і рот

Пар, що видихаємо в тканину, на морозі перетворюється в лід. Повітря, що надходить через цей «лід», стає ще холоднішим. Це може привести до ангіни, бронхіту або викликати позразнення шкіри. Якщо дуже хочеться, можна прикрити обличчя, але не ніс.


Звички, від яких варто позбутися, аби взимку більше не хворіти Звички, від яких варто позбутися, аби взимку більше не хворіти Reviewed by Saha Garasimovich on 13:50:00 Rating: 5